Χαρές και πανηγύρια για το ελληνικό θαύμα!


Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους υπερέβη κάθε προσδοκία, ο δε επίτροπος Όλι Ρεν ανέφερε ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και η εφαρμογή του μνημονίου εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά.Τόνισαν, επίσης, ότι ως το τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη επίσκεψη στην Αθήνα εμπειρογνωμόνων της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ότι με βάση τα πορίσματα από αυτή την επίσκεψη, θα αποφασιστεί περί τον Σεπτέμβριο η παροχή της δεύτερης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Τώρα εγώ τι ακριβώς πρέπει να κάνω, να κλαίω ή να γελάω; Δεν ξέρω … Έχω μπερδευτεί είναι η αλήθεια! Καλά ρε παιδιά αφού τα πράγματα είναι καλά και πάνε τέλεια για την ελληνική οικονομία γιατί θα πρέπει να περάσουμε πάλι τα βασανιστήρια των τροϊκανών; Άσε που δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια να εκτροχιαστούν τα πράγματα και πάρα πολύ διότι περιθώρια για λαμογιές καλοί μου κύριοι δεν υπάρχουν. Ξέρετε γιατί; Γιατί εδώ είναι Ελλάδα και έχουμε καλοκαίρι και δεν χαμπαριάζουμε και πολλά από οικονομικές κρίσεις και άλλες παρόμοιες αηδίες που ανακαλύψατε εσείς που τον ήλιο δεν τον βλέπετε ούτε με αίτηση…!

Εμείς εδώ σιγά, σιγά, θα μαζέψουμε τα μπογαλάκια μας και θ’ απολαύσουμε το ελληνικό μας καλοκαίρι κι εσείς κάντε ότι γουστάρετε. Ελάτε εδώ και κάντε όσους ελέγχους γουστάρετε! Εσείς κι ο κούκος θα είσαστε ντάλα καλοκαίρι πέριξ του Συντάγματος! Άντε και κάνα πούλμαν με Γιαπωνέζους τουρίστες!!!

Πάντως περιθώρια για να σοβαρευτούμε λίγο, δεν υπάρχουν ούτε για χαρές αλλά ούτε και για πανηγύρια. Όταν ακούω καλά λόγια από τα φόρα λήψης αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή μας … μαζεύομαι! Όχι, δεν είμαι απαισιόδοξος και καρμίρης αλλά όταν διαβάζω ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει περίπου 60.000 επιχειρήσεις ενώ περισσότεροι από 110.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, τι περιθώρια έχω να σκέφτομαι θετικά;

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, εκτός από την οικονομική κρίση, τη μείωση των πωλήσεων αλλά και την αδυναμία χρηματοδότησης από τις τράπεζες, προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων, δημιουργεί και η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης που δρα φοροεισπρακτικά και όχι με αναπτυξιακό ορίζοντα.

Γι’ αυτό λοιπόν κατεβείτε απ’ το κανό, αφήστε τα επικοινωνιακά κολπάκια και στρωθείτε στη δουλειά γιατί ο χειμώνας έρχεται και αναμένεται πολύ βαρύς…

ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ

Bookmark and Share