Παραίτηση με ερωτηματικά


Από τις 15 Ιουλίου υπεβλήθη η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γιώργου Γαμπρίτσου, στον φίλο του, Παύλο Γερουλάνο και ανακοινώθηκε χθες.

Ο κ. Γαμπρίτσος, σε επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΕΡΤ, επιμένει ότι οι λόγοι της αποχώρησής του είναι προσωπικοί και τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την εποπτεύουσα αρχή ή με τους συνεργάτες μου. Κρίνω δε, ότι στην παρούσα χρονική στιγμή δε ζημιώνεται η ΕΡΤ, καθώς το ακανθώδες θέμα των συμβασιούχων βαίνει προς διευθέτηση και οι βάσεις για την οικονομική εξυγίανση της ΕΡΤ έχουν τεθεί».

Ο πρώην πλέον, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσιος ήταν προσωπική επιλογή του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γαμπρίτσος διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ολυμπιακής και ήταν μέτοχος της εταιρείας «Telepassport», η οποία, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο «SIEMENS», συνέβαλε στη διακίνηση του «μαύρου χρήματος» της γερμανικής εταιρείας.

Η συγκεκριμένη παραίτηση προφανώς δεν σχετίζεται με συγκεκριμένο σκάνδαλο. Υποκρύπτει όμως ερωτηματικά, καθώς στη δισέλιδη επιστολή του προς το Δ.Σ., με την οποία κάνει τον απολογισμό του, οι μυημένοι διέκριναν κάποιες αιχμές για την κυβέρνηση. Ιδίως το « ακανθώδες θέμα της αναγκαστικής αποχώρησης 1.047 συμβασιούχων».

Για το μεσοδιάστημα που ακολουθεί την προεδρία του Δ.Σ. της ΕΡΤ θα αναλάβει ο δικηγόρος Θανάσης Παπαγεωργίου (μέλος Δ.Σ. ΕΡΤ). Μέχρι να τοποθετηθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος τα «φλέγοντα» ζητήματα της ΕΡΤ και οι αποφάσεις θα συνυπογράφονται από τον κ. Παπαγεωργίου και τα επίσης μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ Στέλιο Στεφάνου (οικονομολόγος) και Γεωργανδρέα Ζάννο (δικηγόρος).

Η κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ θα προχωρήσει με τη γνωστή διαδικασία του opengov.

Ευχόμαστε αυτή τη φορά η επιλογή να γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με την επίδειξη πράσινης κομματικής ταυτότητας.

Bookmark and Share