Χωρίς πτυχίο η διευθύντρια της Κτηματολόγιο Α.Ε.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου η διευθύντρια της Κτηματολόγιο Α.Ε. Μαριλένα Καρτελιά, που παίρνει μηνιαίο μισθό 5.981 ευρώ, δεν έχει καν πτυχία ΑΕΙ.

Η επιλεχθείσα είχε διετή επαγγελματική εμπειρία σε είδη υγιεινής και γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ ως δίπλωμα σπουδών παρουσίασε «πτυχίο» ιδιωτικού κολλεγίου, το οποίο μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν αναγνωρίζεται στο Δημόσιο ως ισότιμο με αυτό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο βιογραφικό της φαίνεται ότι σπούδασε στο ιδιωτικό κολέγιο Degree College of Athens, Greece, και έλαβε Bachelor in Economics. Στην συνέχεια μέσα σε ένα έτος έλαβε master στο μάρκετινγκ από το Webster University της Γενεύης.

Συνεπώς κ. Μπιρμπίλη προσέλαβε για διευθύντρια του κρατικού οργανισμού άτομο που έχει τελειώσει δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την ώρα που οι άνεργοι με πτυχία ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ., Νίκος Νικολόπουλος, η κ. Μπιρμπίλη απάντησε ότι η πρόσληψη έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια, καθώς η κ. Μ. Καρτελιά διέθετε εμπειρία σε υπεύθυνες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σύμφωνα όμως με τον πίνακα των υποψηφίων, από τους 24, που είχαν υποβάλλει αίτηση, μόνο η συγκεκριμένη δεν είχε πτυχίο ΑΕΙ, ενώ εμπειρία σε διοικητικές θέσεις είχαν οι περισσότεροι!

Bookmark and Share