Φόρουμ με κομματικό προσανατολισμό


Τη σύσταση πολιτικού φόρουμ –που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει οιωνό για την ίδρυση νέου κόμματος- ανήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ανεξάρτητη βουλευτής προχώρησε στην ίδρυση ενός «ομίλου σκέψης», που θα πλαισιώνεται από 53 πρόσωπα της ακαδημαϊκής κοινότητας και του χώρου των επιχειρήσεων.

Μέσα στα 53 αυτά μέλη υπάρχουν πρόσωπα που έχουν κυβερνητικό και κομματικό παρελθόν με τη ΝΔ. Γι’ αυτό και στην επίσημη παρουσίαση των βιογραφικών τους, αποκρύπτονται οι ...άλλες ιδιότητές τους.

Ποια είναι όμως αυτά τα πρόσωπα;

Οικονόμου Γιάννης : Εκπρόσωπος της Ντόρας στις εσωκομματικές εκλογές. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή επί Ν.Δ., Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ. Είχε καταλάβει την εντέκατη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές του 2009. Υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Φθιώτιδα στις προηγούμενες εκλογές.

Βησσαράκη Όλγα
: Ήταν για πολλά χρόνια σύμβουλος του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών. Ήταν για πολλά χρόνια και μέχρι πρότινος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Τον Μάιο του 2005 είχε ξεσπάσει θέμα όταν αποκαλύφθηκε ότι η Όλγα Βησσαράκη μετείχε ταυτόχρονα σε επιτροπή αξιολόγησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ως "σύμβουλος διοίκησης", που είχε να κάνει με την επιλογή αναδόχου για τη διαφημιστική καμπάνια του ΤΤ. Την ίδια περίοδο είχε προκύψει πρόβλημα και με τον Θανάση Χούπη, επί 10ετία στενότατο συνεργάτη του Προκόπη Παυλόπουλου, όταν αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχε παράλληλα σε ιδιωτική εταιρία που καθορίζει τους όρους των προσλήψεων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Λόγω αυτής της σύμπτωσης, δε, δημοσιεύματα αποκαλούσαν την κ. Βησσαράκη "θηλυκό Χούπη"...

Αναστασόπουλος Γιώργος
: Στέλεχος επιχειρήσεων, με σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στο Πολυτεχνείο Πατρών, ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο Chadwick των ΗΠΑ, MSc στην Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Μηχανική και Διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς σχετικούς με την πιστοποίηση. Εργάζεται στον χώρο του ελέγχου ποιότητας και πιστοποίησης.

Δεν είναι άλλος από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνιών στο υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών όταν υπουργός ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης!

(http://www.knowhow.gr/?p=253)



Νέστορας Φώτης : Υπάλληλος ΟΤΕ, έχει Πτυχίο Ηλεκτρονικού Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Βουκουρεστίου. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται ως στέλεχος της Διεύθυνσης Μελετών και Τεχνικής Υποδομής στον ΟΤΕ.

Είναι στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου και επί των ημερών του διετέλεσε Διευθυντής Σπουδών στη Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών (Σ.Ε.Υ.Υ.Ο.) Εμφανίζεται μάλιστα να έχει τη θέση αυτή ακόμη και σήμερα!!!

(http://www.seyyo.gr/Content.php?OtherContentID=2)



Παγώνης Νίκος : Δημόσιος Υπάλληλος, με Πτυχίο Θεολογικής Σχολής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διοικητικός Υπάλληλος του ΕΚΠΑ. Υπήρξε μέλος του έργου εκσυγχρονισμός της εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδος με συμμετοχή σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά συνέδρια ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών. Είναι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία
(http://media.arcadia.gr/files/psifoi2002.pdf)
και το όνομά του είχε συζητηθεί και για το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών την τελευταία φορά. Συζητιόταν και για υποψήφιος δήμαρχος Τεγέας, απ' όπου κατάγεται. Έχει καλές σχέσεις με τον Α. Σπηλιωτόπουλο και τον Κ. Χατζηδάκη.

Πανταζόπουλος Άρης : Στέλεχος Επιχειρήσεων, είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το ΕΜΠ και πτυχιούχος του τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας & Marketing από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Σήμερα εργάζεται ως Διευθυντής Marketing σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής, υπεύθυνος για την Ελλάδα και ένδεκα ακόμα χώρες στα Βαλκάνια και την Αδριατική. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτός ήταν στέλεχος της ΟΝΝΕΔ.

Τρυφωνόπουλος Δημήτρης : Διευθυντής Marketing, έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες University of Southeastern.Το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα ειδίκευσης είναι στο αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων από το University of Louisville Kentucky. Εργάζεται ως Διευθυντής Marketing μεγάλης εταιρίας. Είναι και σύζυγος της πρώην βουλευτού Καστοριάς της ΝΔ Βίβιαν Μπουζάλη που στήριξε την κ. Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές
(http://www.mpouzali.gr/frontend/articles.php?cid=120)

Βλέπουμε ότι τα παραπάνω άτομα που ακολούθησαν τον δύσκολο δρόμο της Ντόρας έχουν κυρίως πελατειακή σχέση με το Μητσοτακικό μπλοκ.

Πως μπορούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα να βοηθήσουν με τις ιδέες τους το κοινωνικό σύνολο;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταφέρουν να ζημιώσουν την Νέα Δημοκρατία και να γίνουν τιμωρός του δημοκρατικού ρεύματος που ψήφισε πανηγυρικά τον Αντώνη Σαμαρά για πρόεδρο της Κεντροδεξιάς παράταξης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προσπαθεί να πείσει το κοινωνικό σύνολο για τη δημιουργία ενός Φόρουμ νέων και άφθαρτων, αλλά στην ουσία προετοιμάζει ένα νέο κόμμα που θα έχει εν τέλει και τη σφραγίδα του μπαμπά της…

Πηγή: press-gr.blogspot.com

Bookmark and Share