Υποτιμούν την αντιπολίτευση


Το ΠαΣοΚ κάνει αντιπολίτευση στο ίδιο του το κόμμα για να δείξει στους πολίτες ότι είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου μέσα σε αυτό και σεβαστές οι διαφορετικές απόψεις των στελεχών του.

Αυτή τη φορά, την σκυτάλη πήρε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λουκά Κατσέλη, δίνοντας στην δημοσιότητα μελέτη που αποδεικνύει ότι η αύξηση του πληθωρισμού οφείλεται στην πρόσθετή αύξηση των έμμεσων φόρων.

Σύμφωνα με την μελέτη που παρουσίασε η κ. Κατσέλη, ο πληθωρισμός θα είχε μειωθεί αν δεν είχαν αυξηθεί οι έμμεσοι φόροι και αν δεν υπήρχε αλλαγή στον ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους θα είχε πέσει τον Ιούνιο στο 1,2% από 1,9% τον Ιανουάριο, ενώ σήμερα ανέβηκε στο 5,2% από 2,32% τον Ιανουάριο.

Η Κατσέλη μας διδάσκει το αυτονόητο, ότι:

«Χωρίς τις αυξήσεις των φόρων το πρώτο εξάμηνο του 2010 ο πληθωρισμός θα έπεφτε στο 1,2% από 1,9% τον Ιανουάριο, ενώ με τους φόρους ανέβηκε στο 5,2%».

Η θεωρία της, όμως, προσκρούει στην πραγματικότητα, καθώς οι συνάδελφοί της έχουν διαφορετική γνώμη για την δημοσιονομική πολιτική της χώρας. Η Κατσέλη με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της από τη ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθωρισμού και της ύφεσης που έχει επέλθει η Οικονομία μας.

Το ΠαΣοΚ εν τέλει με την πολιτική του αποδεικνύει ότι έχει σχέδιο.

Ποιο είναι αυτό;

Να μπερδέψει τον ελληνικό λαό με τον αντιπολιτευτικό λόγο στελεχών του και να αποδημήσει τους αντιπάλους του μέσω ατελείωτων εξεταστικών Επιτροπών. Έτσι, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και χωρίς αντίπαλο, η επιβολή του νεοφιλελεύθερου προγράμματος εμφανίζεται πλέον προδιαγεγραμμένη.

Bookmark and Share