Πιστός στην υπογραφή του Μνημονίου


Ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος προανήγγειλε χθες από το βήμα της Βουλής πως θα φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί αποφάσεις διαιτησίας που προβλέπουν μισθολογικές αυξήσεις σαν αυτές που δόθηκαν στον ιδιωτικό τομέα και εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Διαιτησίας, καθώς ξεπερνούν τις προβλεπόμενες στο Μνημόνιο.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι αυτό τον καιρό υπάρχουν αποφάσεις του ΟΜΕΔ(Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας) που δίνουν αυξήσεις μετά την 6η Μαΐου της τάξεως του 1,5% έως και 3% για το 2010. Πρόκειται για επτά αυξήσεις που προβλέφθηκαν σε κλαδικές συμβάσεις εργασίας (μεταξύ άλλων, ξενοδοχοϋπαλλήλων και τεχνικών ραδιοφώνων).

«Ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα φέρει νομοθετική παρέμβαση, με την οποία «αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε».

Με την αντισυνταγματική αυτή ρύθμιση ο Λοβέρδος στέλνει μήνυμα στους εργαζομένους ότι το ΠαΣοΚ προκειμένου να τηρήσει την συμφωνία του Μνημονίου είναι διατεθειμένο να αναιρέσει οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση και συμφωνία ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα.

Bookmark and Share