Μεταγραφή χωρίς σχεδιασμό


«Θα αποκτήσουμε ένα Hummer για την άμυνα και μία Ferrari για την επίθεση» είχε δηλώσει πέρσι ο Νίκος Πατέρας. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι απέκτησε τη Ferrari του -Τζιμπρίλ Σισέ- και όλοι πλέον ανέμεναν το Hummer ή Killer, όπως μετονομάστηκε στη συνέχεια από τις φυλλάδες, που θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

Κατά την πολύχρονη αναζήτηση του πολυπόθητου κεντρικού αμυντικού ακούστηκαν τα εξής ονόματα:


1. Περ Κρόλντρουπ, ετών 31
2. Μαρσέλο Μπορντόν, ετών 34
3. Κρις, ετών 33
4. Άλεξ, ετών 28
5. Ουίλιαμ Γκαλάς, ετών 33
6. Μικαέλ Σιλβέστρ, ετών 33
7. Ράφαελ Μάρκες, ετών 31
8. Γκαμπριέλ Παλέτα, ετών 24
9. Ερνάν Πεγεράνο, ετών 26
10. Κάτα Ντίαζ, ετών 31
11. Μαρτσένα, ετών 31
12. Κρίστοφ Μέτσελντερ, ετών 30
13. Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, ετών 26
14. Γιαν Ντούριτσα, ετών 29
15. Μάρκο Ματεράτσι, ετών 37
16. Νικόλα Λεγκροτάλιε, ετών 34
17. Εμανουέλ Πόγκατετζ, ετών 27
18. Σωτήρης Κυργιάκος, ετών 31
19. Όλαφ Μέλμπεργκ, ετών 33

Μετά από 19 «όχι», ο Παναθηναϊκος κατάφερε και εισέπραξε το «oui» του Γάλλου διεθνή Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και πέρυσι για την ομάδα. Προφανώς, ήταν η πιο εύκολή και φθηνή λύση από τους υπόλοιπούς, καθώς ήρθε με συμβόλαιο κοντά στο 1,1 εκ. ευρώ το χρόνο και 750.000 στην ομάδα του την Λυών, η οποία έψαχνε τρόπο να τον αποδεσμεύσει.

Ο Μπουμσόνγκ δεν είναι παίχτης που θα ενθουσιάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, καθώς χάθηκαν Killer πρώτης γραμμής όπως Μπορντόν, Κρίς και Γκαλάς. Για να είμαστε όμως ρεαλιστές ο Μπουμσόνγκ σε σύγκριση με το υπάρχον δυναμικό του Παναθηναϊκού είναι μια καλή λύση. Άλλωστε, ο Τζίγκερ δεν φημίζετε για την γενναιοδωρία του σε συνεχόμενες μεταγραφές αεροδρομίου κάθε χρόνο. Οπότε, από το να μείνει γυμνή η άμυνα για ακόμη μια χρονιά, ο Μπουνσόνγκ είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα, όμως, της συγκεκριμένης μεταγραφής είναι ότι για ακόμη μια φορά οι ειδήμονες του Παναθηναϊκου επέλεξαν έναν παίκτη χωρίς σχεδιασμό. Αν συγκρίνουμε τους παραπάνω παίκτες που δεν κατάφεραν να κλείσουν, το μόνο κοινό σημείο με τον Μπουμσογκ στο παιχνίδι τους είναι η δύναμη. Πότε δεν θα κατάλαβω το σκεπτικό της διοίκησης στην επιλογή του συγκεκριμένου παίκτη, καθώς το υπάρχον ρόστερ της αμυντικής γραμμής δεν είναι ελλειπής σε δύναμη. Του λείπει το ύψος και η τεχνική. Το ύψος, φυσικά, το καλύπτει ο συγκεκριμένος παίκτης. Την τεχνική όμως δεν την κατέχει και από την στιγμή που ο Σαριέγκι και ο Καντέ δεν μπορούν να περάσουν εύκολα την μπαλιά στα χαφ για να δημιουργηθεί η ανάπτυξη του παιχνιδίου, μόνο με παρτενερ τον Κατσουράνη σώζετε η παρτίδα.

Τέλος πάντων για να μην γινόμαστε συνεχώς εμπαθείς με τις επιλογές της διοίκησης του Παναθηναϊκου , ευχόμαστε στην ομάδα καλή κλήρωση με τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να αποφύγει ομάδες με παραγωγικότητα στην επίθεση όπως Ρεάλ, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα γιατί τότε το παραμύθι του αμυντικού σχεδιασμου θα καταρρεύσει πολύ γρήγορα…

Bookmark and Share