Ένας πρωθυπουργός σε … διακοπές!


Αγαπητέ μας αναγνώστη, ξέρουμε ότι σου λείψαμε αρκετα το Σαββατοκύριακο αλλά θα σε αποζημιώσουμε σήμερα με αυτήν την πολύ δροσερή, θέλουμε να πιστεύουμε, ανάρτησή μας! Ανοίγοντας σήμερα τις εφημερίδες, διαβάζουμε στην έγκριτη εφημερίδα ΈΘΝΟΣ και στην πολύ καλή και πάντα ενημερωμένη στήλη με θέματα παραπολιτικού χαρακτήρα με τίτλο … γραφικότητες:

«Την πρόθεσή του να ξεκουραστεί για λίγες μέρες: στην Πάρο, εκμυστηρεύτηκε στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο για την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πότε θα γίνει αυτό…».

Θα μου πείτε, καλά … και που το βρίσκεις το περίεργο, το παράξενο και το ενδιαφέρον, αν θες, σ’ αυτήν την είδηση; Αντιθέτως, έχω την αίσθηση, ότι αυτή η πολύ … δροσερή και χαλαρή συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας και του προέδρου της Βουλής, θα ήταν ως είδηση πολύ χαριτωμένη και ευχάριστη, μια άλλη εποχή…

Θυμίζω σε αυτό το σημείο, ότι σήμερα Δευτέρα, θα πιάσουν και πάλι δουλειά πέριξ της πλατείας Συντάγματος, οι αγαπητοί, γνωστοί και μη εξαιρεταίοι μας … τροϊκανοί!

Πιστεύω, ότι ένας πρωθυπουργός, στοιχειωδώς θα έπρεπε να είναι λιγότερο προκλητικός, ανέμελος και προσεκτικός στις δημόσιες παρουσίες του, τούτη την εποχή. Γιατί όλο αυτό το σκηνικό, με σχέδια για καλοκαιρινές διακοπές και τα τοιαύτα, δεν μου ηχούν ευχάριστα στ’ αυτιά, στην παρούσα συγκυρία.

Είναι προκλητικό για όλους τους μη προνομιούχους αυτής της χώρας να διαβάζουν κάτι τέτοιο και μιλάμε για μη προνομιούχους της τάξης του 90% στο σύνολο της χώρας…

Εμένα προσωπικά με προσβάλλει να διαβάζω κάτι τέτοιο, απ’ την στιγμή που ανοίγω μια εφημερίδα για να πληροφορηθώ τι με περιμένει στο άμμεσο μέλλον κι αν θα μπορέσω να επιβιώσω καθώς και να συντηρήσω τα υπόλοιπα άνεργα μέλη της οικογένειάς μου. Για διακοπές δε … ούτε λόγος.

Προκαλούμαι απ’ τον κ. Παπανδρέου, όταν ζητά επιτακτικά και on camera, από τους υπουργούς του να κάνουν διακοπές και να το ρίξουν έξω, όταν διαβάζω σε όλες τις εφημερίδες ότι από τον Σεπτέμβριο μας περιμένει κι άλλο πακέτο μέτρων, ακόμα σκληρότερο εννοείται.

Ας μη λησμονούμε δε, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, από τότε που ο καιρός ζέστανε αρκετά, ο κ. Παπανδρέου, δεν κάνει κάτι άλλο, όλο ταξιδάκια στο εξωτερικό τις καθημερινές, Πόρο και Κίμωλο το Σαββατοκύριακο για κανό και extreme sports.

Εκτός και αν ο κ. Παπανδρέου ξέρει κάτι και δεν μας το λέει, γι’ αυτό και δεν πολυαγχώνεται. Σε διαφορετική περίπτωσή θα δικαιολογούσα στο μέγιστο βαθμό και δεν θα το’ θελα σε καμμία περίπτωση, όλους εκείνους που τον κατηγορούν ότι έχει παραδώσει τα κλειδιά του μαγαζιού κι ότι δεν κυβερνά ο ίδιος αυτή την χώρα…

ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ

Bookmark and Share