Ασφαλιστικό με «άρωμα» ΠαΣοΚ


Όταν η Νέα Δημοκρατία έφερε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, το ΠαΣοΚ αντιδρούσε κατεβαίνοντας στους δρόμους για να προστατέψει τα εργατικά δικαιώματα.

Ο λαϊκισμός και η ψεύτικη εικόνα του σοσιαλισμού διαφαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Ο Γ. Παπανδρέου το 2008 διαδήλωνε κατά του ανώδυνου ασφαλιστικού νομοσχεδίου της Πετραλιά, ενώ σήμερα υποκλίνεται στα σκληρά μέτρα της Τρόικας που μειώνουν σε μεγάλα μεγέθη τις συντάξεις του Ελληνικού λαού.

Το ΠαΣοΚ θα λογοδοτήσει στους ψηφοφόρους του, καθώς δεν ψηφίσανε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα. Μετά την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του φορολογικού νομοσχεδίου, ψηφίστηκε και το ασφαλιστικό. Φυσικά τα μέτρα δεν πέρασαν αναίμακτα όπως υπολόγιζαν οι πλέον αισιόδοξοι, καθώς είχαμε 4 νεκρούς από την πυρκαγιά της Marfin.

Τελικώς, η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν χρειάστηκε στηρίγματα για να εφαρμόσει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της, καθώς όλα τα στελέχη της που διαφωνούν με την πολιτική της, ψήφισαν υπέρ του νέου ασφαλιστικού.

Και οι 157 του ΠΑΣΟΚ είπαν “ναι” και σ' αυτούς προστέθηκαν οι ψήφοι της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Κιλτίδη. Ο ΛΑ.ΟΣ που ψήφισε “ναι” στο μνημόνιο καταψήφισε επί της αρχής το ασφαλιστικό και υπερψήφισε μόνο τα άρθρα 17 και 73.

Τα λεγόμενα «εξαπτέρυγα» του ΠαΣοΚ έχουν διαμορφώσει την στρατηγική πολιτική τους λειτουργώντας καιροσκοπικά. Η Μπακογιάννη στηρίζει από την αρχή τον Παπανδρέου για να είναι η πρώτη υποψήφια που θα επιλεγεί από την κυβέρνηση σε ενδεχόμενη Οικουμενική, την οποία έχει εξαγγείλει κι ο πατέρας της, ενώ ο Καρατζαφέρης ποντάρει στο φθαρμένο προϊόν του πόλου που αναμένεται να δημιουργηθεί, πιστεύοντας ότι αυτός έχει τον πρώτο λόγο σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Το θέμα είναι ότι το νέο αυτό υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό στρέφεται υπερ του μεγάλου κεφαλαίου και εισβάρος της μεσαίας κοινωνικής τάξης...

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας επί των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού:



Bookmark and Share