Τι 60, τι 70, τι 80…


Τα ίδια και τα ίδια. Μια ακόμα βαρετή ημέρα στο γραφείο. Αλήθεια, η έννοια της εργατοώρας, ποια ακριβώς έννοια έχει; Δεν περιμένω βέβαια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θεωρητικά το έθεσα άλλωστε για να ξεκινήσουν οι αράδες να τρέχουν στην λευκή κόλλα της επιφάνειας εργασίας της οθόνης του υπολογιστή και να πιάσει φωτιά το καημένο το πληκτρολόγιό που τραβάει τα πάνδεινα όταν με διακατέχει οίστρος δημιουργίας!

Η επισκόπηση της σημερινής ημέρας, ειδησεογραφικά τουλάχιστον, δεν μου δίνει την αφορμή να σχολιάσω με την κοφτερή κριτική μου διάθεση. Άλλωστε, τι θα μπορούσα να σχολιάσω; Άντε η είδηση βόμβα της σημερινής ημέρας, αναμφίβολα, είναι η πόρτα που έφαγε η γυναίκα του Ευαγγελάτου, πρώην μπαλαρίνα σε καμπαρέ, η Τατιάνα ντε, από τον ΑΝΤ1. Στεναχωρήθηκες ε; Λυπάμαι. Αν μπορώ πάντως να σου πω κάτι που θα σε ανακουφίσει, είναι ότι το κορίτσι, έχει βάλει κάποια λεφτά στην μπάντα, ψιλοπράματα μη νομίζεις, τόσα δηλαδή που μόνο η γενιά μέχρι τα δισέγγονά της θα χορτάσουν!!!


Αλλά αρκετά ασχοληθήκαμε με την βραδείας αναφλέξεως τηλεοπτική περσόνα. Μην λησμονούμε άλλωστε ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα, μετά την ψήφιση από τους εθνοπατέρες της βουλής, του σωτήριου για τα ταμεία και την ευδοκίμηση των αριθμών, νέου ασφαλιστικού μας συστήματος. Καλορίζικο και καλοφόρετο.

Είναι στ' αλήθεια τραγικό, δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι άνθρωποι που προσυπέγραφαν αυτό το έκτρωμα και μας το παρουσίασαν ως σωτήριο για την οικονομία της πατρίδας μας, έχουν την δύναμη και κοιμούνται ήρεμοι το βράδυ. Έχοντας την συνείδησή τους καθαρή και απαλλαγμένοι από τύψεις, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι έχουν καταδικάσει με τον πλέον άδικο τρόπο, ανθρώπους, κατά κύριο λόγο νέους, που για κακή τους τύχη δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, να δουλεύουν, απ' την στιγμή εν τέλει που θα βρουν δουλειά, ένας Θεός ξέρει μέχρι πότε. Άλλωστε τι 60, τι 70, τι 80 .

Στ' αλήθεια, πιστεύουν οι 159 υπερψηφίσαντες, ότι θα σωθεί η χώρα με αυτό το απολειφάδι που ψήφισαν για ασφαλιστικό; Καλά να το πιστεύει η κα Τζάκρη η κα Καϊλή που είναι και άπειρες άλλωστε, αλλά η Ντόρα, ο Κιλτίδης, που όσο και να' ναι τεκνάκια πάντως δεν τους λες, μεγαλοκοπέλες, πολιτικά πάντα για να μην παρεξηγηθούμε, σίγουρα θα τους έλεγες!

Γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι η Ντόρα, βλέπει επιτέλους ξεκάθαρα, έξω απ' το μαντρί, χωρίς κανένα ιδιαίτερο συμφέρον και ψηφίζει άκριτα. Απλά και σοσιαλιστικά είναι τα πράγματα. Κυρία μου δεν καταδικάζεται κανέναν άλλο με την υπερψήφισή σας αυτή. Δεν τιμωρείται τον Σαμαρά, πάρτε το χαμπάρι. Ξέρετε ποιους τιμωρείται; Τα παιδιά που θα μπορούσαν να είναι τα εγγόνια σας, αν είχαν την τύχη να γεννηθούν στην Αραβαντινού και όχι στα Καμίνια και στο Περιστέρι.

Κλείνοντας για σήμερα, δεν θα απέφευγα να κάνω κι ένα σχόλιο για τους ψευτοσοσιαλιστές του γλυκού νερού, τους δήθεν αντιρρησίες κι ψευτοεπαναστάτες. Καρφί δεν σας καίγεται κ. Κουρουμπλή ( τυχαίο το παράδειγμα ) για το αν στα χωριά του νομού σας θα πεθαίνουν απ' την πείνα νέα παιδιά. Δεν νομίζω ότι υπερβάλλω καθόλου και ξέρετε εσείς τι εννοώ. Αλλά είπαμε πρασινοφρουροί της ιδέας του σοσιαλισμού, καλά όλα αυτά αλλά τα εξίμιση χιλιάρικα της βουλευτικής σας αποζημίωσης ακόμα καλύτερα έτσι;

Πολυδεύκης

Bookmark and Share