Το ναζιστικό ευαγγέλιο του Χρήστου Παππά

Την περασμένη Δευτέρα, ανήμερα την 25η Μαρτίου, η Χρυσή Αυγή βρήκε έναν... ανορθόδοξο τρόπο για να γιορτάσει την εθνική επέτειο.

Μέλη της συγκεντρώθηκαν έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega διαμαρτυρόμενα για την προβολή των τουρκικών σίριαλ, έστω κι αν εκείνο που μονοπώλησε τα συνθήματά τους παίζεται σε άλλο κανάλι. Το «μενού», εκτός από ύβρεις, περιελάμβανε... ταραμοσαλάτα την οποία εκσφενδόνισαν στην είσοδο του σταθμού. 

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θέλησε να «ξαλαφρώσει» στην τζαμαρία του ισογείου (δίπλα στις πασαλειμμένες ταραμοσαλάτες). Μάλιστα, επιστρέφοντας στο συγκεντρωμένο πλήθος, καυχήθηκε για την πράξη του και αναφώνησε: «Πήγα και τους κατούρησα. Να μας έχει ο Θεός καλά, πάντα να τους κατουράμε». 

Τη φωτογραφία του βουλευτή... επί το έργον δημοσίευσε την επόμενη κιόλας μέρα ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος. «Υποδυόμενος τον γνήσιο απόγονο του Νικηταρά του Τουρκοφάγου επέδειξε το πουλί του στην άοπλη τζαμαρία, πίσω από την οποία διείδε την ύπαρξη του φοβισμένου τούρκικου ασκεριού... Ο κύριος που διακρίνεται στη φωτογραφία είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού! Χιλιάδες συμπολίτες μας τον έστειλαν στο Κοινοβούλιο να τους εκπροσωπήσει! Να τον χαίρονται!», ανέφερε -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση που συνόδευε τη φωτογραφία. 

Η απαράδεκτη πράξη του προκάλεσε τη σύσσωμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου της χώρας, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να δηλώνει ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής θα κληθεί να απολογηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του σώματος. «Δεν απολογούμαι σε κανέναν, μόνο στη Δικαιοσύνη», ανταπάντησε ο δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής. 

Και κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του «θεωρητικού» της Χρυσής Αυγής, που μέχρι τότε διατηρούσε το προφίλ του σοβαρού εκπροσώπου της... 

Ο Χρήστος Παππάς έκανε την «πρεμιέρα» του στο ευρύ κοινό, στο πλάι του γ.γ. της Χρυσής Αυγής τη νύχτα των εκλογών. Ο κουστουμάτος κύριος με το μουστάκι δίπλα στον Ν. Μιχαλολιάκο μάλλον ξεχώριζε ανάμεσα στους «φουσκωτούς» που τον περιέβαλλαν. Μάθαμε τότε ότι επρόκειτο για τον βουλευτή -πλέον- από τα Ιωάννινα, που το όνομά του ήταν πρώτο στη λίστα Επικρατείας του ακροδεξιού κόμματος. 

Ο 50χρονος, που μέχρι πρότινος διατηρούσε κατάστημα επίπλων, είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΧΑ και θεωρείται ο εκφραστής της γνήσιας ιδεολογικής πτέρυγας της οργάνωσης. Στα κείμενά του, ο ναζισμός και οι «προσωπικότητές» του εξυμνούνται και δίνουν το «παράδειγμα» στα μέλη της ΧΑ.

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, αλλά έλκει την καταγωγή του από τη Λάκκα Σουλίου. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, «προέρχεται από οικογένειες που έδωσαν στην Ελλάδα ιερείς και στρατιωτικούς. Πατέρας του είναι ο μαχητής αντιστράτηγος Π/Β Ηλίας Χ. Παππάς, στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδοπούλου». Τη συνεργασία του πατέρα του με τον πρωτεργάτη της χούντας των συνταγματαρχών τη «διαφημίζει» με κάθε ευκαιρία. Ο ίδιος ο πατέρας του μάλιστα ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΧΑ στα Γιάννενα, όπου η ακροδεξιά δεν εξέλεξε βουλευτή. 

Ο Χ. Παππάς ασχολήθηκε από νωρίς με την πολιτική, πάντοτε στον εθνικιστικό χώρο. Παράλληλα με την ίδρυση της ΧΑ, άνοιξε και τις εκδόσεις Ηλιοφόρος, τα γραφεία της οποίας στεγάζονταν στην έδρα της ΧΑ στην οδό Κεφαλληνίας. 

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα 

Υ.Γ. από Πύθων : Πάλι καλά που υπάρχουν οι γραφικές προσωπικότητες τύπου Παππά και κρατάνε την Χ.Α. σε ποσοστά μειοψηφίας... Διότι, αν υπήρχαν σοβαρές προσωπικότητες, τα ποσοστά της θα ξέφευγαν δημοσκοπικά...