Επιτυχής η επέμβαση του 15χρονου Πατρινού μαθητή

Στον 15χρονο Μανώλη από την Πάτρα, που πάσχει από σπάνια ασθένεια και εγχειρίστηκε χθες στη Γερμανία βρίσκονται οι σκέψεις της οικογένειάς του, των συμμαθητών και φίλων του, αλλά και χιλιάδων απλών πολιτών που ευαισθητοποιήθηκαν από την ιστορία του.
Ο νεαρός μαθητής πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους του εγκεφάλου, μια ιδιαίτερα σπάνια ασθένεια η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. Το δράμα του Μανώλη προκάλεσε την κινητοποίηση των συμμαθητών του, που χάρισαν στην οικογένεια του μαθητή τα χρήματα για την εκδρομή προκειμένου να διατεθούν για τη μεταφορά του σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού.

Η ιστορία συγκίνησε το πανελλήνιο και έπειτα από σχετική απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, άρθηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ενώ για τη μεταφορά του στη Γερμανία διατέθηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι στην οποία υποβλήθηκε χθες σε ιατρικό κέντρο του Ανόβερου ο 15χρονος μαθητής του 11ου γυμνασίου της Πάτρας.

Ο μικρός βρίσκεται σε διαδικασία ανάνηψης σε ειδικό θάλαμο αποσυμπίεσης μετά το χειρουργείο. 

Οι χειρουργοί ενημέρωσαν τους γονείς του για την επιτυχία της επέμβασης και τους ανέλυσαν τα δύσκολα μετεγχειρητικά στάδια που ακολουθούν.