Διεθνής κατακραυγή της Ελλάδας για το μακελειό της φράουλας

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν τα διεθνή ΜΜΕ την είδηση του τραμαυτισμού των δεκάδων αλλοδαπών εργατών από τη Μανωλάδα της Ηλείας από Έλληνες επιστάτες λίγες μόλις μέρες μετά την έκθεση του Επιτρόπου Μούιζνιεκς, που ζητούσε να ληφθούν άμεσα μέτρα κατά του ρατσισμού στην Ελλάδα.

Θέμα σε αρκετά διεθνή ΜΜΕ έγινε το τραγικό περιστατικό τυφλής βίας του επιστάτη μεγαλοκαλλιεργιών φράουλας ο οποίος άνοιξε πυρ κατά των επί έξι μήνες απλήρωτων εργατών του, καταγωγής οι περισσότεροι από το Μπανγκλαντές. 

Το Associated Press, φιλοξενώντας δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμου Χαράλαμπου Σφέτσου, αναφέρει ότι η αστυνομία «γνωρίζει και βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό των τριών επιστατών οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής» και για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. 

Την ίδια είδηση μεταφέρει τόσο η Washington Post όσο και το ABC news αναφέροντας ότι αν και περισσότεροι από 20 εργάτες νοσηλεύονται, κανενός η υγεία δεν κινδυνεύει. 

Αναπαραγωγή της είδησης κάνει και το δίκτυο Al Jazeera με τίτλο «Μετανάστες εργαζόμενοι πυροβολήθηκαν από επιστάτες στην Ελλάδα».