Νέα εισβολή της Χρυσής Αυγής σε νοσοκομείο

Άλλο ένα επεισόδιο φαίνεται ότι δημιουργήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο, με στελέχη της εθνικιστικής οργάνωσης.

«Εισβολή» έκαναν το πρωί της Τετάρτης 25 μέλη της Χρυσής Αυγής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι…επισκέπτες είχαν προκλητική συμπεριφορά, καθώς φωτογραφήθηκαν στην είσοδο αλλά και μπροστά από την Γυναικολογική Κλινική, χωρίς να σέβονται τους ασθενείς του νοσοκομείου. 

Όταν ρωτήθηκαν για την παρουσία τους στο νοσοκομείο, απάντησαν αρχικά ότι ήθελαν να δώσουν ρούχα και τρόφιμα σε άστεγο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. 

Όμως, μία εκ των ομάδων κατευθύνθηκε και προς το Κέντρο Αιμοδοσίας, με πηγές του νοσοκομείου να αναφέρουν ότι εξέφρασαν την επιθυμία τους για εθελοντική αιμοδοσία υπό όρους. 

Ειδικότερα, έθεσαν ζήτημα εθνικότητας, διεκδικώντας το αίμα τους να δοθεί μόνον σε Έλληνες ασθενείς, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των αρμοδίων του Κέντρου με αποτέλεσμα να μην γίνει δεκτό το αίτημα τους και να μην τους επιτραπεί να δώσουν αίμα. 

Μετά τις εξελίξεις αυτές οι εργαζόμενοι επικοινώνησαν με την Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε συστάσεις και οδήγησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής προς την έξοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

«Αν ξαναπατήσουν εδώ το πόδι τους θα φάνε ξύλο», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Φαίη Κοσμοπούλου.