Νέα εισβολή Χρυσαυγιτών για έλεγχο σε νοσοκομείο της Καλαμάτας (vid)

Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας πραγματοποίησαν αυτήν τη φορά την έφοδό τους μέλη της Χρυσής Αυγής (είχε προηγηθεί ανάλογη έφοδος δύο μήνες πριν στο νοσοκομείο της Τρίπολης). Χθες το βράδυ, Δευτέρα 8 Απριλίου, μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν έλεγχο-επιθεώρηση για αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση

«Τα μέλη της Χρυσής Αυγής μαζί με τον βουλευτή κ. Κουκούτση εισέβαλαν στο νοσοκομείο για να ελέγξουν εάν υπάρχουν αδήλωτες αποκλειστικές νοσοκόμες» δηλώνει στο «Βήμα» ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Μπέζος και εξηγεί τι συνέβη κατά τη διάρκεια της εφόδου: «Ανέβηκαν στον όροφο της Α’ Παθολογικής Κλινικής, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ασφάλεια του νοσοκομείου. Εκεί τους ρώτησαν για ποιον λόγο βρίσκονται εκεί. Όταν το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής εξήγησε τον λόγο οι υπάλληλοι της ασφάλειας τους εμπόδισαν να εισέλθουν στους θαλάμους και τους διευκρίνισαν πως δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για να πράξουν έναν τέτοιο έλεγχο». 

Η κίνηση αυτή, όπως ήταν λογικό, εξόργισε τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν τη θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στη δημοκρατικώς συντεταγμένη Πολιτεία μας».

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την απασχόληση αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων, η διοίκηση του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι «καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)». 

Συμπλοκή με αθίγγανους 

Τη στιγμή που τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχωρούσαν από το κτίριο του νοσοκομείου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ομάδα αθίγγανων, οι οποίοι είχαν μεταφέρει 22χρονο που είχε ξυλοκοπηθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, οι τσιγγάνοι, που αποδίδουν τον τραυματισμό του 22χρονου σε ρατσιστές, πίστεψαν ότι οι χρυσαυγίτες τούς περίμεναν επί τούτου στο νοσοκομείο. Αμέσως προκλήθηκε ένταση καθώς κάλεσαν ενισχύσεις και το νοσοκομείο πλημμύρισε με αθιγγάνους που ζητούσαν τον λόγο από τους χρυσαυγίτες. Ταυτόχρονα έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ηρέμησαν την κατάσταση. 

Δείτε  σχετικό video στο tovima.gr