Μπέπε Γκρίλο: «Μέχρι το φθινόπωρο η Ιταλία θα έχει χρεοκοπήσει»

Την εκτίμησή του ότι επίκειται «χρεοκοπία» της Ιταλίας εξέφρασε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Μπέπε Γκρίλο.

«Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα τελειώσουν τα χρήματα του δημοσίου και τότε θα είναι δύσκολο να μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις» είπε ο Γκρίλο ενώ πρόσθεσε ότι «ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί τελειωμένη υπόθεση». 

Μιλώντας για την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της Δημοκρατίας, ο Γκρίλο εκτίμησε ότι «αποτελεί μέρος της προσπάθειας που καταβάλλει η ιταλική πολιτική τάξη για να καταφέρει να επιβιώσει» και επανέλαβε την άποψή του ότι «πρόκειται για ένα πονηρό πραξικόπημα».

«Στο ιταλικό Κοινοβούλιο διατηρούν την θέση τους τριάντα βουλευτές και γερουσιαστές που καταδικάσθηκαν για σοβαρά αδικήματα. Εγώ θέλω να μας κυβερνούν έντιμα άτομα, με γνώσεις και επαγγελματισμό. Υπό αυτή την έννοια, θα έβλεπα ευνοϊκά μια γερμανική εισβολή στην Ιταλία» είπε ο ηθοποιός το πολιτικό κίνημα του οποίου κατήγαγε σημαντική επιτυχία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.