Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τέξας, δεκάδες τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σε εργοστάσιο λιπασμάτων στην πολιτεία του Τέξας. Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών, υπάρχουν τουλάχιστον 100 τραυματίες, είτε από την έκρηξη, είτε από τη μεγάλη φωτιά που ακολούθησε. Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η έκρηξη έπληξε αρκετά γύρω σπίτια και προκάλεσε κατάρρευση σε τμήμα, τουλάχιστον, γηροκομείου στο οποίο εκφράζονται φόβοι πως έχουν εγκλωβιστεί αρκετοί. 

To CNN μιλά για τουλάχιστον δύο νεκρούς και μεταφορά 60 τραυματιών σε νοσοκομεία. Εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό νεκρών: Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX υποστηρίζει ότι οι νεκροί φτάνουν τους 70 και οι τραυματίες τους εκατό, πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:50 μ.μ. τοπική ώρα στο εργοστάσιο West Fertilizer Plant το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας. Από την έκρηξη υψώθηκε στήλη μαύρου καπνού ορατή σε ακτίνα χιλιομέτρων από το σημείο. 

Ζημιές φέρονται να έχουν υποστεί και γειτονικά κτίρια προς το εργοστάσιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ζημιές έχουν υποστεί ένα σχολείο και ένα γηροκομείο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει πέσει η στέγη του γηροκομείου και ενδεχομένως υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό.Newsroom ΔΟΛ