Επιστάτες «γάζωσαν» στην Ηλεία καλλιεργητές που ζήτησαν χρήματα

Αιματηρή συμπλοκή επιστατών και αλλοδαπών εργαζομένων στα χωράφια σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης στο 41ο χλμ. της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου στο ύψος της Νέας Μανωλάδας Ηλείας. Περίπου 200 άτομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα περισσότερα με καταγωγή από το Μπανγκλαντές και ορισμένοι από το Πακιστάν οι οποίοι εργάζονταν σε καλλιέργειες φράουλας απαίτησαν από τρεις επιστάτες τα δεδουλευμένα 6 μηνών

Τουλάχιστον ένας, κατά πληροφορίες, από τους τρεις Έλληνες πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τους τραυματίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 8 (κατά αστυνομικές πηγές) σοβαρά και ελαφρά πάνω από 20 (34 σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων στην περιοχή) αλλοδαπούς εργαζόμενους, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και σε νοσοκομεία της περιοχής. 

Συνελήφθη ο εργοδότης, ο οποίος δεν ήταν παρών στο περιστατικό και αντιμετωπίζει την κατηγορία ηθικού αυτουργού. Οι τρεις δράστες, οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής, αναζητούνται καθώς οι αστυνομικοί αναγνωρίζουν τα στοιχεία τους και εκτιμούν ότι έχουν κρυφτεί για να αποφύγουν το Αυτόφωρο. Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.