Αύξηση έως και 40% στις κρατήσεις από Αυστριακούς τουρίστες

Έως και 40% υπολογίζει την αύξηση στις φετινές κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, όπως δηλώνει ο διευθυντής του μεγάλου Αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Ruefa» Βάλτερ Κραλ στην Αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung. «Αν και δεν έχει έλθει ακόμη το καλοκαίρι, ωστόσο ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα ήδη λάμπει όσο ποτέ εδώ και πολύ καιρό», τονίζεται εισαγωγικά στο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Και πάλι ζήτηση για την Ελλάδα», που είναι αφιερωμένο στην εντυπωσιακή αύξηση φέτος στις Αυστριακές κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, η οποία επανέρχεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπειτα από τις μειώσεις την περασμένη χρονιά, φέτος συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η Ελλάδα επανέρχεται στις προτιμήσεις των τουριστών και όπως δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, αναμένεται μια άνευ προηγουμένου «επέλαση» Ευρωπαίων, που «διψούν για ήλιο», με τις προβλέψεις να ανεβάζουν σε 17 εκατομμύρια τους ξένους επισκέπτες στην Ελλάδα εφέτος. Όπως δηλώνει ο Βάλτερ Κραλ, η αύξηση στις κρατήσεις ανέρχεται στο 40% σε σχέση με πέρσι, φθάνοντας στα επίπεδα του 2010, που ήταν μια καλή χρονιά για την Ελλάδα. 

Ο ίδιος τονίζει, ότι η εμπιστοσύνη για την Ελλάδα έχει επιστρέψει, καθώς πέρσι επικρατούσε ανασφάλεια ως προς την επάρκεια τροφίμων, όμως έχει διαπιστωθεί πως τίποτε δεν συνέβη και οι ανησυχίες ήταν υπερβολικές. Εκτιμά δε, ότι φέτος θα γίνει ένας ενδιαφέρον «αγώνας δρόμου» για την πρώτη θέση στον θερινό τουρισμό ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισπανία. Από την πλευρά του, ο διευθυντής του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook Austria Ιωάννης Αφουκατούδης επισημαίνει σε δηλώσεις του, ότι φέτος δεν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις και άσχημες εικόνες από την Ελλάδα, κάτι που εμπνέει ασφάλεια στις οικογένειες, ενώ τονίζει πως οι αυξήσεις κινούνται σε υψηλά διψήφια ποσοστά. 

Στο δημοσίευμα της Kleine Zeitung υπογραμμίζεται, ότι αντιδρώντας στην κρίση, οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν μειώσει τις τιμές, ανεβάζοντας συγχρόνως το επίπεδο της ποιότητας των υπηρεσιών, ενώ ένας επιπλέον λόγος για την αυξημένη ζήτηση είναι και το γεγονός των προσφορών σε πτήσεις από Βιέννη και Γκρατς, με το οποίο για παράδειγμα συνδέονται απευθείας το καλοκαίρι εννέα προορισμοί σε δέκα Ελληνικά νησιά. Πέραν της Κρήτης, της Ρόδου, της Κω ή της Κέρκυρας, μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν φέτος και άλλα μικρότερα νησιά. Υπενθυμίζεται, ότι κατά μέσο όρο περισσότεροι από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία σε αναλογία με τον πληθυσμό των 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων της βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.