Προφυλακιστέοι για την Νέα Μανωλάδα (vid)

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Πύργου πέρασαν τη νύχτα ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας φράουλας και οι τρεις επιστάτες - «πιστολέρο» και σήμερα το πρωί θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και μετά από πολύωρη απολογία, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την ένοπλη επίθεση κατά των αλλοδαπών εργατών γης που απασχολούσε στη Μανωλάδα ο 57χρονος ιδιοκτήτης φυτείας με φράουλες.



Βαρύ κατηγορητήριο 

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ και για τους τέσσερις. Εναντίον των τριών συλληφθέντων επιστατών η εισαγγελέας Αμαλιάδος έχει ασκήσει ποινικές διώξεις, για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία. Ο ιδιοκτήτης της φυτείας φράουλας στην οποία απασχολούνταν οι μετανάστες κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. 

Οι δράστες ενώπιον των ανακριτικών αρχών εμφανίστηκαν αμετανόητοι για την ενέργειά τους. Σύμφωνα πληροφορίες από τους δικηγόρους των επιστατών, από τους τρεις δράστες μόνον ο ένας παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε και μόνον δύο φορές στο έδαφος, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά. Ο δικηγόρος των δυο κατηγορουμένων παρατήρησε ακόμη ότι δεν ευθύνονται οι επιστάτες-κατηγορούμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών, δήλωση που σύμφωνα με νομικούς κύκλους δείχνει προς την πλευρά του 57χρονου ιδιοκτήτη. 

Ο τρίτος δράστης, σύμφωνα με το συνήγορό του, δήλωσε ότι αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό και υποστήριξε ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά. 

Η αστυνομία από την πλευρά της αναφέρει στη δικογραφία κατηγορηματικά ότι πυροβολούσαν και οι τρεις και μάλιστα επανειλημμένως και αδιακρίτως επί είκοσι λεπτά, τραυματίζοντας πάνω από 30 εργάτες. 

Πηγή : real.gr