Με 168 «ναι» υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στην Βουλή

Ως ένα άρθρο ψηφίστηκε με 168 «ναι», 123 «όχι» και 1 «παρών» υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η συζήτηση για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου κράτησε από το πρωί της Κυριακής έως και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, και χαρακτηρίστηκε από αρκετά έντονες αντιπαραθέσεις, κυρίως ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.  

Στην συζήτηση δεν τοποθετήθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι βεβαίως συμμετείχαν στην ψηφοφορία. 

Το σχέδιο νόμου υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καθώς και οι προερχόμενοι από τη ΝΔ ανεξάρτητοι βουλευτές Κ.Μαρκόπουλος και Θ.Σολδάτος. Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, είπε: «κάτι σημαίνει αυτό». 

Το νομοσχέδιο καταψήφισε το σύνολο των βουλευτών της Αντιπολίτευσης. 

Μαζί με το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκαν και τροπολογίες που ρυθμίζουν μισθολογική εκκρεμότητα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2010, ζητήματα παραχώρησης αιγιαλού σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής και για την απασχόληση ανέργων σε προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών εκείνων των επιχειρήσεων που δεν προβαίνουν σε μειώσεις προσωπικού. 

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές τα μέλη του κινήματος «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης υπερψήφισαν τις τροπολογίες που προστέθηκαν στο νομοσχέδιο, όπως και οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Σολδάτος. 

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ