Παπαδημούλης : "Είμαστε εναντίον της πολιτικής του πάση θυσία στο ευρώ”

Στο ζήτημα της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Ευρωζώνη αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Για μας είναι επιλογή η αναθεμελίωση της Ευρώπης. Δεν θέλουμε επιστροφή στη δραχμή, αλλά, στη διακήρυξή μας, στα συνθήματά μας έχουμε πει ότι είμαστε εναντίον της πολιτικής του “πάση θυσία στο ευρώ”, διότι αυτό το ζούμε με το μνημόνιο τρία χρόνια και οδηγεί από αδιέξοδο σε αδιέξοδο. Αλλά επίσης, είμαστε εναντίον της αυταπάτης ότι η επιστροφή στη δραχμή θα μας λύσει το πρόβλημα. Οι γειτονικές μας χώρες που λέγονται Βουλγαρία και Ρουμανία δεν έχουν ευρώ, αλλά έχουν σκληρό μνημόνιο, ΔΝΤ, φτώχεια και ανεργία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο στόχος μας είναι η ήττα αυτών των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που συνθηματολογικά αποκάλεσα “δόγμα Μέρκελ” και η αντικατάστασή τους με πολιτικές ανάπτυξης, συνοχής που απαιτούν επαναθεμελίωση της Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης. 

Πηγή : real.gr 

Υ.Γ. από Πύθων : Είμαστε κατά της δραχμής, εναντίον της πολιτικής "πάση θυσία στο ευρώ". Δηλαδή κατά τα λεγόμενά του, ο Σύριζα δεν μπορεί να ακολουθήσει την πολιτική αυτής της Ευρώπης... Επομένως, αφού θεωρεί ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδο, πρέπει να εφαρμόσουμε την δική μας πολιτική, που πιθανότατα από τα δεδομένα, να μας έθετε εκτός ευρώ. Γιατί δεν το λες ξεκάθαρα ρε Παπαδημούλη. Δεν θα σε παρεξηγήσει κανένας... Έχετε μπερδευτεί και εσείς οι ίδιοι με τις θέσεις σας. Έλεος πια με τις δηλώσεις αποπροσανατολισμού...