Η Ελλάδα κέντρο για ολη τη Νότια Ευρώπη του γερμανικού κολοσσού SAP

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία δίνει η γερμανική SAP, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού παγκοσμίως, η οποία θα δημιουργήσει άμεσα τα κεντρικά γραφεία της για τη νότια Ευρώπη στην Αθήνα, ενώ παράλληλα σκοπεύει να επενδύσει στην ενίσχυση νέων, μικρών επιχειρήσεων λογισμικού.

Τα παραπάνω προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης που είχαν χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον συνδιευθύνοντα σύμβουλο της SAP, Τζιμ Χάγκεμαν Σνάμπε, με τον τελευταίο, μάλιστα, να δηλώνει εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα. 

Η κίνηση της SAP να φέρει στην Αθήνα τα κεντρικά γραφεία της νότιας Ευρώπης δεν είναι καθόλου συμβολική, δεδομένου πως η περιοχή ευθύνης περιλαμβάνει μεγάλες και σημαντικές -για τον γερμανικό κολοσσό- αγορές όπως είναι αυτές της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Τουρκίας και του Ισραήλ, πέραν, φυσικά, της Ελλάδας και της Κύπρου. γενικός διευθυντής Νότιας Ευρώπης αναλαμβάνει ο Στάθης Τζικάκης

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της SAP, η συζήτηση επικεντρώθηκε και σε άλλα σχέδια της γερμανικής εταιρείας όπως είναι: 

Η δημιουργία κέντρου καινοτομίας (innovation & value engineering) στην Αθήνα με στόχο την ενθάρρυνση της ανάπτυξης σημαντικών κλάδων της οικονομίας, όπως είναι η ναυτιλία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Η συνέχιση του προγράμματος SAP University Alliances, για την περαιτέρω ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας και της διδασκαλίας στα συνεργαζόμενα καταξιωμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Η πρωτοβουλία για παροχή της πλατφόρμας καινοτομίας SAP HANA σε κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα και κέντρο ερευνών, με άξονα την ενίσχυση και τη στήριξη των start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα. 

Η συμβολή της SAP στην καταπολέμηση της ανεργίας με την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος Academy Cube και στην Ελλάδα μέσα στο 2013. Το πρόγραμμα θα παρέχει σε νέους αποφοίτους πανεπιστημίων τα απαραίτητα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. 

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον οι κινήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε δημιουργία σημαντικού αριθμού νέων θέσεων εργασίας. Αναμένεται, όμως να ενισχύσει το οικοσύστημα της SAP και να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του επιχειρηματικού λογισμικού στη χώρα μας, ο οποίος, σημειωτέον ότι, παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. 

Πηγή