Έκλεισε η συμφωνία για τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Ύστερα από συνομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, έκλεισε η συμφωνία να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του κύπριου προέδρου Ν. Αναστασιάδη :  
«Μετά από συνομιλίες μεταξύ του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώθηκε ότι το θέμα της απόσχισης των ελληνικών υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών έκλεισε με τους πιο ευνοϊκούς όρους, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, με αξιοσημείωτα οφέλη για την κυπριακή πλευρά». 

Στις 15:00 συνεδριάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να εξετάσει τις προσφορές που έχουν κατατεθεί για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προβάδισμα έχουν οι Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ αουτσάιντερ θεωρείται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με νέα ονομασία. 

Επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει εντός της ημέρας. Τραπεζικές πηγές επισημαίνουν τη θετική συμβολή των κ.κ. Στουρνάρα και Προβόπουλου σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα. 

Πηγή : Το Βήμα