Παραιτήθηκε ο γ.γ. Βιομηχανίας Σπύρος Ευσταθόπουλος

Μετά τις παραιτήσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, για τις αποκρατικοποιήσεις, Τάκη Αθανασόπουλου και του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, τώρα άλλος ένας κυβερνητικός αξιωματούχος σε νευραλγικό πόστο, ο κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος υποβάλλει την παραίτησή του.

Ο κ. Ευσταθόπουλος, όπως και οι άλλοι 2 ήταν μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ την περίοδο 2007 - 2009

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για σύμβαση που υπέγραψε το 2007 για την δημιουργία μονάδας παραγωγής στο Αλιβέρι, η οποία φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ φαίνεται να αποδομεί από στελέχη την κυβέρνηση! 

Ο τέως πλεον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος υπέβαλαν, το Σάββατο, τις παραιτήσεις τους. 

Και οι δυο παραιτήθηκαν για λόγους ευθιξίας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. «Δε συμμετείχα στη λήψη της απόφασης, η άσκηση δίωξης εναντίον μου είναι αβάσιμη» αναφέρει ο Γ. Μέργος στην επιστολή του, ενώ ο Τάκης Αθανασόπουλος τονίζει πως «η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ». 

Ο αντικατάστασης του Γιώργου Μέργου βρέθηκε ήδη, είναι η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, γενική γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών. 

Πηγή