Στέρεψαν τα ΑΤΜ σε όλη τη Κύπρο

Δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν τις μηχανές των τραπεζών με ρευστό και τα ποσά αν και μεγάλα, εξαφανίζονται σε λίγα μόλις λεπτά. Σύνηθες είναι πλέον το σκηνικό συμπολίτες μας να περιμένουν στην ουρά για ανάληψη από τις πιστωτικές τους κάρτες.

Αδειάζουν και πάλι οι αυτόματες ταμειακές μηχανές 24ωρης εξυπηρέτησης, προκαλώντας αγανάκτηση και εκνευρισμό στους χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν από το πρωί να πάρουν χρήματα. Απελπισμένοι και οι συνταξιούχοι, που δεν έχουν καν την ευκαιρία να κάνουν ανάληψη, αφού δεν έχουν κάρτα ανάληψης χρημάτων. 

Σβάρνα τις τράπεζες παίρνουν από το πρωί χιλιάδες πολίτες, με την ελπίδα να βρουν ΑΤΜ, που να έχουν ανατροφοδοτηθεί, αφού οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές και σήμερα. Οι πολίτες ,φανερά εκνευρισμένοι, σχολιάζουν στην κάμερα του newsit.com.cy τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο τόπο μας και εκφράζουν απορία για το τι θα ακολουθήσει. 

Μεγαλύτερο Γολγοθά όμως περνούν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν κανένα τρόπο να πάρουν χρήματα , όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους αφού η σύνταξή τους είναι κλειδωμένη σε κάποια τράπεζα ή σε κάποιο συνεργατικό. 

Ακούμε συνεχώς για διαρρήξεις που γίνονται σε σπίτια ηλικιωμένων... Ίσως για αυτό οι περισσότεροι και με το δίκαιο τους, να εμπιστεύτηκαν την τράπεζα για φύλαξη των χρημάτων τους.

Πηγή