Η ΕΕ ζητά λύση για τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους

Η Λευκωσία πρέπει να παρουσιάσει μια λύση η οποία να εγγυάται τη βιωσιμότητα του χρέους της, το οποίο αναμένεται ότι θα φτάσει το 2020 στο 100% του ΑΕΠ της, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που συνήφθη το Σάββατο για το σχέδιο διάσωσης της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σκληρή στάση τηρεί το κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο από το πρωί έχει διαβουλεύσεις με κυβέρνηση, Κεντρική Τράπεζα και κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της τρόικας φέρεται να απορρίπτει εναλλακτικές λύσεις, που της τέθηκαν από την κυπριακή κυβέρνηση

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι μετά τη συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας στη Βουλή οι βουλευτές- εκπρόσωποι των κομμάτων απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, η βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα και ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.