Και γυναικεία «τάγματα» από τη Χρυσή Αυγή

Μετά την «κατήχηση» σε μικρά παιδιά Δημοτικού, τα μαθήματα Ιστορίας και την προπαγάνδα για τους αλά καρτ βρεφονηπιακούς σταθμούς, η Χρυσή Αυγή επιστρέφει με μαθήματα... καράτε για γυναίκες, που τα βαφτίζει σεμινάρια «αυτοάμυνας».

Η μιλιταριστική -ούτως ή άλλως- συγκρότηση της οργάνωσης αποκτά έτσι και γυναικείο κλάδο, λόγω -υποτίθεται- της έλλειψης ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. 

Σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης, τα μαθήματα αυτοάμυνας για «γυναίκες και νέους κάθε ηλικίας» παραδίδονται από την τοπική οργάνωση βορείων προαστίων της Αττικής «με τη βοήθεια εξειδικευμένων γυμναστών». 

Την ανάρτηση συνοδεύει φωτογραφία με το σήμα του «Μετώπου Γυναικών», που είναι το γυναικείο παρακλάδι της Χρυσής Αυγής. 

Οι εμπνευστές της νέας χρυσαυγίτικης δραστηριότητας επικαλούνται τα «αυξανόμενα ποσοστά βιασμών» και την «παντελή» -όπως αναφέρουν- «έλλειψη ασφάλειας», γι' αυτό και θέλησαν να δώσουν «στις Ελληνίδες ένα εφόδιο για να αντιμετωπίσουν τη φρικτή πραγματικότητα»... 

Γνώριμο πεδίο 

Το πεδίο της ανασφάλειας και της εγκληματικότητας είναι άλλωστε γνώριμο και προνομιακό πεδίο δράσης για τη Χρυσή Αυγή, που είδε τη δημοτικότητά της να αυξάνεται και τα εκλογικά της ποσοστά να ανεβαίνουν με τη γνωστή ρητορική του «τσαμπουκά» και τη δράση εναντίον μεταναστών και υποστηρικτών τους σε δύσκολες περιοχές της Αθήνας. 

Τα μαθήματα αυτοάμυνας για Ελληνίδες έρχονται μετά τη γενική κατακραυγή για το «κατηχητικό» της τοπικής οργάνωσης Κερατέας σε παιδιά 6-10 χρόνων, τις χρυσαυγίτικες κορώνες από την Κρήτη για ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών αποκλειστικά για Ελληνόπουλα και την ανακοίνωση για έναρξη μαθημάτων Ιστορίας, προς αντικατάσταση του ελληνικού σχολείου... 

 Πηγή : Έθνος