Τέσσερις συλλήψεις για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Τέσσερα άτομα από τη Χαλκιδική συνελήφθησαν για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας με τη διαδικασία του Αυτοφώρου στον εισαγγελέα Πολυγύρου.

Στο μεταξύ, στις 11 το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε να γίνει σύσκεψη όλων των φορέων της περιοχής για την εκτόνωση της κατάστασης. Οι κάτοικοι έχουν απαντήσει θετικά στην πρόσκληση. Ωστόσο, από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης η απάντηση είναι αρνητική. 

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρομοκράτηση των κατοίκων της Ιερισσού και κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές. 

Την Πέμπτη σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας στην Ιερισσό με αφορμή την προσαγωγή πέντε ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έγινε χρήση χημικών από δυνάμεις των ΜΑΤ ακόμη και μέσα σε σχολείο, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα. 

Η Αστυνομία, ωστόσο, με ανακοίνωσή της, διέψευσε κατηγορηματικά τη χρήση χημικών σε σχολείο ή σπίτια της περιοχής. 

Πηγή