Κλείνει τα μέτωπα ο Σαμαράς


Μεγάλη προσπάθεια καταβάλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς να κλείσει εσωκομματικές πληγές και να συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία για της εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Βουλευτές φερόμενοι ως αντάρτες μετά τη συνάντηση τους με τον Σαμαρά δήλωσαν στήριξη στις επιλογές του:

Η βουλευτής Αργολίδος Έλσα Παπαδημητρίου δήλωσε ότι «Θα στηρίξω την κομματική επιλογή στην Πελοπόννησο», εννοώντας την υποψηφιότητα του Δημήτρη Δράκου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μετά την Έλσα ήρθε η σειρα του βουλευτή Φθιώτιδας Αθ. Γιαννόπουλου να στοιχιθεί με την επιλογή του Σαμαρά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρά την πικρία του για τη μη επιλογή του ιδίου.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η σημερινή εποχή, που απαιτεί -θα έλεγα- πολιτική σωφροσύνη, μου δίνει ακριβώς το δικαίωμα να πω ότι θα στοιχηθώ με την απόφαση την οποία έχει πάρει η Αυτοδιοικητική Επιτροπή της αξιολόγησης των υποψήφιων.

Μόλις έκλεισε εύκολα όμως δύο δύσκολα μέτωπα ο Σαμαράς δημιουργήθηκε θέμα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς σκόπευε να τοποθετήσει σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του.

Ο Σαμαράς αντέδρασε γρήγορα στέλνοντας τελεσίγραφο στον Ψωμιάδη, μέσω του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος είπε στον κ. Ψωμιάδη ότι δεν μπορεί να βάλει τον αδελφό του σε αυτήν την θέση, επειδή αυτό θα αντίκειτο στις δεσμεύσεις της ηγεσίας του κόμματος εναντίον της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού.

Ξεκαθάρισε ότι εάν ο κ. Ψωμιάδης προχωρήσει στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, έχοντας μέσα και τον αδελφό του, τότε η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη που του έχει δώσει και έχει σαν έτοιμη λύση τον Καλαφάτη.

Ο κ. Ψωμιάδης υπάκουσε στο μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απέσυρε τον αδελφό του από τον συνδυασμό της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπρότεινοντας τον πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Σαμαράς ενέκρινε την επιλογή του νεαρού πρώην βουλευτή.

Αφού κατάφερε λοιπόν να συνετίσει έναν παρορμητικό χαρακτήρα όπως του κ. Ψωμιάδη, ο Σαμαράς αποδεικνύει ότι το επόμενο αντάρτικο για αυτόν θα είναι παιχνιδάκι…

Bookmark and Share