Καζάνι που βράζει πάλι το ΠΑ. ΣΟ. Κ.


Για άλλη μια φορά μπάχαλο έγινε η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος καθώς σκληρή κριτική δέχτηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την ενημέρωση σχετικά με το νομοσχέδιο για την περαίωση που κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Ο Γιώργος Φλωρίδης τόνισε ότι "Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων και πάμε σε μία εσπευσμένη πρωτοβουλία. Η αξιοπιστία μας δεν αφορά μόνο τους ξένους, αλλά πρωτίστως τον ελληνικό λαό. Δεν φταίει ούτε η τρόικα, ούτε η Βουλή, ούτε ο ελληνικός λαός για το ότι δεν συγκροτήθηκαν οι υπηρεσίες εδώ και ένα χρόνο Απαιτούμε παραγωγή καλύτερων αποτελεσμάτων".

Ο Γιώργος Γείτονας έκανε λόγο για μία άδικη ρύθμιση που επιβραβεύει το φοροφυγά, την οποία θα στηρίξει ως αναγκαίο κακό, ενώ ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης σημείωσε ότι: "Το μήνυμα που στέλνουμε στον κόσμο δεν είναι θετικό" και κατέληξε λέγοντας: "Να μην εξαντλήσετε την κοινοβουλευτική μας ευπείθεια".

Η εικόνα αυτή του αλληλοσπαραγμού και του εμφυλίου, αποδεικνύει για άλλη μια φορά εμπράκτως σε όλους μας ότι η χώρα δεν κυβερνάται από την εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνησή της αλλά από κάποιους … άλλους. Αυτή η κατάσταση, μας δίνει να καταλάβουμε, ότι τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας κι αποδεικνύει περίτρανα σε όλους ότι το μνημόνιο δεν ήταν η μόνη επιλογή τελικά τείνοντας να καταντήσει θηλιά που σφίγγει όλο και πιο πολύ τον λαιμό της πατρίδας μας. Έτσι αποκτά ιδιαίτερη σημασία, κάποια στιγμή στο σύντομο μέλλον, η πρόταση που έκανε χτες ο Αντώνης Σαμαράς στην διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για εξεταστική επιτροπή διερεύνησης των λόγων που σύναψε η χώρα μας το περίφημο και πολυθρύλητο μνημόνιο, να γίνει πραγματικότητα. Είναι τέλος πασιφανές όσοι το υπερψήφισαν, εξαπτέρυγα και συγκάτοικοι, ενήργησαν κατά βάθος με δόλο και μικροπολιτική σκοπιμότητα προσπαθώντας πλέον δειλά – δειλά, να αποτινάξουν από πάνω τους την λεζάντα των ανεύθυνων και επιζήμιων για τον τόπο…

Νεφελίμ