Πήγαμε στο ΔΝΤ για να σώσουμε το ξένο τραπεζικό σύστημα


Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι το ΔΝΤ ήταν αναγκαίο κακό και ότι δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Το έκανε λέει για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία. Όμορφα τα λόγια του κ. Παπανδρέου αλλά δεν πρόκειται να πείσουν ούτε τα κυβερνητικά του στελέχη, καθώς αρκετοί βουλευτές του ΠαΣοΚ έχουν αντίθετη άποψη. Την αρχή έκανε ο Στέφανος Τζουμάκας(πρώην υπουργός) που δήλωσε στα «Επίκαιρα» προ αρκετών εβδομάδων ότι η χώρα δεν κινδύνευε από χρεοκοπία. Και ότι δεν έπρεπε να πάμε στο ΔΝΤ. Είπε ακόμα πως αν υπήρχε πρόβλημα και βαδίζαμε προς χρεοκοπία, θα μας έσωζαν οι μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης προς τις οποίες είμαστε καταχρεωμένοι. Οι συγκεκριμένες τράπεζες δεν θα μας άφηναν να χρεοκοπήσουμε για να μην χάσουν τα λεφτά τους.

Πριν κάποιες μέρες τώρα, σε συνέντευξη τους η πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών της Σλοβακίας αρνήθηκαν να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα. Ισχυρίζονται ότι τα λεφτά από το ΔΝΤ δεν δίνονται για αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, αλλά για στηριχθεί το ντόπιο και ξένο τραπεζικό σύστημα.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη της στην «Ελευθεροτυπία» στις 8 Σεπτεμβρίου η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίτσοβα ισχυρίζεται ότι το πακέτο διάσωσης των 110 δις. ευρώ «δεν είναι αλληλεγγύη για το ελληνικό λαό. Είναι αλληλεγγύη προς τις τράπεζες που έχουν ευθύνη για την κρίση». Ενώ, ο υπουργός των εξωτερικών της Σλοβακίας κ. Μίκουλας Ντζουρίντα σε δήλωση του προς το Γαλλικό Πρακτορείο υποστηρίζει ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα, δεν είναι τίποτα αλλό από…ένας “ευφημισμός”. Ότι πρόκειται για τη διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών.

Είναι αλήθεια τα λόγια των ξένων εταίρων μας κ. Παπανδρέου;;; Γιατί δεν βγήκε κάποιος τότε να τους διαψεύσει;;;