Η ΝΔ για την περαίωση

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την “περαίωση” μόνο αν η κυβέρνηση δεν λάβει νέα εισπρακτικά μέτρα.

«Το μέτρο της περαίωσης είναι άδικο, γιατί προσβάλλει και αδικεί βάναυσα τον πολίτη εκείνο, που είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτό το άδικο μέτρο. Αφήνει, όμως, μία περίπτωση να το στηρίξει με την ψήφο της στη Βουλή. Ζητάει από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την Τρόικα και να πετύχει ισόποση, με τα ποσά που θα εισπράξει από την περαίωση, μείωση των φορολογικών βαρών, που είναι έτοιμη να επιβάλει -η κυβέρνηση- στο νοικοκυριό και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την καινούρια χρονιά.

Πιο απλά, ζητάμε από την κυβέρνηση να μην επιβάλει τα νέα εισπρακτικά μέτρα, με αύξηση αντικειμενικών αξιών, με μετάταξη προϊόντων από ΦΠΑ 11% στο 23% και με επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις.

Να στηρίξουμε, λοιπόν, την περαίωση, αλλά η κυβέρνηση να δεσμευτεί, μετά από διάλογο με την Τρόικα, ότι θα αναστείλει την εφαρμογή αυτών των νέων εισπρακτικών μέτρων, που έχουν φέρει πλέον το νοικοκυριό και τη μικρομεσαία επιχείρηση σε κατάσταση απόγνωσης. Δεν είναι σε θέση, ούτε το νοικοκυριό, ούτε η μικρομεσαία επιχείρηση να δεχθούν άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Βρίσκονται σε απόγνωση. Βρίσκονται σε απελπισία.

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, υπάρχει μία και μοναδική περίπτωση να στηρίξει με την ψήφο της αυτό το άδικο μέτρο, που είναι η περαίωση στη Βουλή: Εάν και εφόσον μπορέσουμε, με τον τρόπο αυτό, να εξουδετερώσουμε μία μεγαλύτερη αδικία. Και αυτή η αδικία είναι η επιβολή των νέων εισπρακτικών μέτρων
».