Εμπλουτίζεται με διεθνή εμπειρία το Φόρουμ για την «Ελλάδα»


Η ανοιχτή διαφοροποίησή του από τα όσα είπε ο Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 έφερε τον ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη εκτός του κόμματος της Ν.Δ.

Κρεμόμαστε από το μνημόνιο. Θα είναι αυτοπυροβολισμός αν ανακοπεί η προσπάθεια του μνημονίου” είπε ο ευρωβουλευτής εκφράζοντας τη σαφή αντίθεσή του με τα όσα υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ άσκησε δριμιά κριτική και στην αντιπολιτευτική τακτική του προέδρου της N.Δ. αναφέροντας χαρακτηριστικά :

Το κλειδί δεν είναι η αντιπολίτευση. Είναι να πούμε στον κόσμο με ρεαλισμό τι πραγματικά σημαίνει. [...] Και το ερώτημα είναι πως θα πορευτούμε σε αυτόν το δρόμο με δικαιοσύνη. Δεν είναι όλοι οι συνταξιούχοι το ίδιο, ούτε όλοι οι μισθωτοί”.

Δικαιολογημένα λοιπόν ο Σαμαράς έπραξε ανακοινώνοντας τη διαγραφή του. Πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανό στη συνέχεια να του ζητηθεί να παραιτηθεί και από την ιδιότητα του ευρωβουλευτή παραδίδοντας την έδρα του στο ευρωκοινοβούλιο στον επόμενο επιλαχόντα υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2009, Σταύρο Παπασταύρου. Αυτός φυσικά θα κάνει αυτό που θα του πει η καθοδηγήτριά του…

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σκυλακάκης δεν είναι εκλεγμένος από τον λαό. Είναι διορισμένος από τον προηγούμενο πρόεδρο της Ν.Δ. στην λίστα των ευρωβουλευτών, κατόπιν των γνωστών πιέσεων της κ. Μπακογιάννη.

Άλλη μια περίπτωση διαγραφής στη Ν.Δ. που συνδέεται με το κόμμα που σχεδιάζει η κ. Μπακογιάννη. Ο κ. Σκυλακάκης έψαχνε την αφορμή να φύγει με πανηγυρικό τρόπο από την Ν.Δ. Σχεδίασε την φυγή του με πρόσχημα το μνημόνιο. Ακολούθησε και αυτός τον μοναχικό δρόμο της κ. Μπακογιάννη. Τον οποίο δεν τόλμησε να διαβεί μαζί της όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο.

Περιμένουμε να δούμε στην συνέχεια της φαρσοκωμωδίας ποιος θα είναι ο επόμενος…