Γίνεται της … κάρτας!


Κάρτες εδώ, κάρτες εκεί, κάρτες παραπέρα…! Που είναι η κάρτα οέο; Αν δεν το κατάλαβες αγαπητέ μου αναγνώστη, περάσαμε στην εποχή της πράσινης, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης! Διαβάζω ότι το απόγευμα, θα συγκληθεί εκτάκτως ένα ακόμη live υπουργικό συμβούλιο, με την συμμετοχή του πρωθυπουργού, με βασικό του αντικείμενο την νέα ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη. Εάν δεν το ξέρεις να σε πληροφορήσω λοιπόν, ότι η εν λόγω κάρτα, μπαίνει στην ζωή μας, αντικαθιστώντας την κλασσική και ξεπερασμένη πλέον από τις εξελίξεις ταυτότητα. Στην συγκεκριμένη κάρτα λοιπόν, θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία, που είναι απαραίτητα για την ευκολότερη συναλλαγή σου με οποιονδήποτε φορέα του δημοσίου. Θα έχει την μορφή της γνωστής σε όλους μας πιστωτικής κάρτας και θα λειτουργεί τεχνολογικά κατά τον ίδιο τρόπο. Εκτός των άλλων θα υπάρχουν μέσα δηλαδή, ο Α. Φ. Μ. σου, ο ΑΜΚΑ κ.τ.λ, έτσι ώστε όταν χρειαστείς κάποιο στοιχείο σου, να το βρίσκεις εύκολα και να μην κουβαλάς χαρτάκια και καρτούλες μέσα στο πορτοφόλι σου.

Διάβασα επίσης, ότι μελετάται, μια παρόμοια τύπου κάρτα, την κάρτα του καταναλωτή αυτή τη φορά, μόνο με τον Α. Φ. Μ., που έχει σαν στόχο να σε απαλλάξει από την συλλογή αποδείξεων. Πως θα γίνει αυτό; Όταν πας λόγου χάρη, να πάρεις μια τυρόπιτα, μαζί με το 2€, θα δώσεις στον τυροπιτά και την κάρτα του καταναλωτή, για να καταγραφεί από τον συμπαθή κατά τ’ άλλα επαγγελματία, η μεταξύ σας συναλλαγή. Έτσι, οι εγκέφαλοι του Σ. Δ. Ο. Ε., θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή μέχρι και τις γευστικές σου προτιμήσεις, με απώτερο στόχο, να ενημερωθεί το υπουργείο υγείας, διατροφής και άθλησης, για ποιο λόγο η χοληστερίνη σου βαράει κόκκινο και είναι αναγκασμένο να σου πληρώνει ένα σωρό φάρμακα για να την ρίξεις! Καλά δεν γνωρίζω τι θα συμβεί στην περίπτωση που λατρεύεις τον γύρο και τα παϊδάκια! Μάλλον θα συλλαμβάνεσαι, για παράβαση διατροφικής ευπρέπειας κατά πάσα πιθανότητα κι ένα λουξ κελί με θέα την Γρ. Λαμπράκη σε περιμένει!

Να σου θυμίσω επίσης, ότι το 1142, λειτουργεί κανονικά, και μπορείς να πάρεις και να … «δώσεις» την γκομενίτσα από το διπλανό γραφείο ότι καπνίζει σε δημόσιο χώρο, παίρνοντας έτσι την εκδίκησή σου γιατί τόλμησε η ρουφιάνα, να αρνηθεί τον έρωτά σου!

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, δεν έχεις και πολλά περιθώρια… Για να μπορέσεις να επιβιώσεις πλέον, θα πρέπει, να υπακούσεις στην νέα τάξη πραγμάτων. Θα ρουφιανεύεις και θα ρουφιανεύεσαι λέγοντας κι ευχαριστώ! Αλλιώς δεν σε βλέπω καλά…

Α, για να μην το ξεχάσω! Πάρε και κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείς! Σου προτείνω το «1984», του Τζορτζ Όργουελ…

Νεφελίμ