Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – εμπαιγμός των εργαζομένων


Άγνοια δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της Abu Dhabi Mar, Ινσκαντάρ Σάφα, για το χρονικό διάστημα που θα μπορεί να διατηρηθεί το εργατικό δυναμικό στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου συζητήθηκε η συμφωνία για τη μεταβίβαση του 75% των μετοχών από την ThyssenKrupp Marine Systems. Αυτό, πολύ πρακτικά, σημαίνει, ζωντανεύοντας τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες, ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι εργαζόμενοι αυτή την στιγμή των ναυπηγείων, βρίσκονται ένα βήμα πριν την ένταξή τους στην ήδη μεγάλη στρατιά των ανέργων της χώρας μας.

Το γεγονός αυτό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστούμε, τις ρητές διαβεβαιώσεις, για την οριστική εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζομένους με την συγκεκριμένη συμφωνία, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Αμύνης, Ευ. Βενιζέλου.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος, μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την συγκεκριμένη υπόθεση, δήλωσε μεταξύ των άλλων για την τύχη των εργαζομένων μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας:

«Οι εργαζόμενοι είναι απολύτως διασφαλισμένοι, εφαρμόζεται χωρίς καμία εξαίρεση η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, δεν υπάρχει καμία διαδικασία ομαδικών απολύσεων, δεν υπάρχει κάποιο ειδικό προνόμιο για τους νέους ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά».

Έχω την αίσθηση, ότι σε αυτή την ιστορία, κάποιος μας δουλεύει χοντρά. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν προσφέρεται κύριοι της κυβέρνησης για χαρές και πανηγύρια, γιατί με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση, έχετε στήσει τις τελευταίες μέρες ένα από τα γνωστά επικοινωνιακά σας τρικάκια, με μοναδικό στόχο, για άλλη μια φορά, τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης δυστυχώς…

Νεφελίμ