Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ"

ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου εξέτασε έναν κατάλογο ελληνικών και ξένων οίκων αξιολόγησης, προκειμένου να αναθέσει σε κάποιον να εκτιμήσει την αξία των εκτάσεων που αντηλλάγησαν με τη λίμνη Βιστωνίδα. Να εκτιμήσει, δηλαδή, αν το Δημόσιο ζημιώθηκε ή όχι. Αυτό, αφού υπάρχουν ήδη τέσσερις εκτιμήσεις, δύο από ανεξάρτητους ξένους οίκους και δύο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, που τεκμηριώνουν πως το Δημόσιο δεν έχει ζημία.

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ Επιτροπές και από μία προανακριτική που έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος των εργασιών της, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί παραπομπή πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη. Αλλωστε, λείπει το «μαύρο πολιτικό χρήμα» και, άρα, λείπει το κίνητρο για όσους πρωταγωνίστησαν στις ανταλλαγές. Τι είχαν να κερδίσουν; Μόνο τις προσευχές των μοναχών;

ΚΙ ΟΜΩΣ, η κρεατομηχανή της προανακριτικής τώρα και των εξεταστικών προηγουμένως επιχειρεί να κρατήσει όμηρο μια παράταξη και ζητά από έναν πρώην πρωθυπουργό να προσέλθει ως μάρτυρας. Για να πει τι; Αυτά που έχει ήδη δηλώσει ενώπιον του σώματος της Βουλής, αναλαμβάνοντας προσωπικά την πολιτική ευθύνη από τον Δεκέμβριο του 2008. Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Αυτή η προανακριτική, όπως εξελίσσεται, επιβεβαιώνει ότι το πραγματικό της διακύβευμα είναι η εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων και η δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ και χρήσιμο κομπάρσο τον ΛΑΟΣ. Και μόνο το γεγονός αυτό δικαιώνει την απόφαση της Ν.Δ. να αποχωρήσει από τις εργασίες της. Η προπαγάνδα έχει κοντά ποδάρια και συνήθως αποδεικνύεται μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της.