Δωράκια στους έχοντες

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ"

ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ των 5,4 εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας, που είναι τα μόνιμα υποζύγια του προϋπολογισμού, αποτελούν οι ισχυρισμοί των κυβερνώντων ότι με την εφαρμοζόμενη φορολογική πολιτική αυτοί που ξεσκεπάζονται και -επιτέλους- πληρώνουν φόρους είναι οι έχοντες και οι κατέχοντες που συνήθιζαν να δηλώνουν εισοδήματα φτώχειας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνει ότι η φορολογική νομοθεσία έχει γίνει πιο αυστηρή κι ότι οι φορολογικοί έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στοιχείων έχουν πυκνώσει κι έχουν βελτιωθεί ποιοτικά, οδηγώντας σε θεαματικά αποτελέσματα. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι η πολιτική της καταπολεμά τη φοροδιαφυγή των οικονομικά ισχυρών.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, που επιμελώς αποκρύπτεται από την κυβερνητική προπαγάνδα; Η αλήθεια είναι ότι η φοροδιαφυγή των πλουσίων όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, αλλά ενισχύεται με κίνητρα που της δίδει η ίδια η κυβέρνηση! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος για τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% έως και 74% για 350.000 οικογένειες πλουσίων που διαμένουν σε κατοικίες άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων.

ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ για τους πλούσιους φορολογούμενους της χώρας αυξήθηκαν αντί να στενέψουν ασφυκτικά! Το «δωράκι» αυτό της κυβέρνησης στους πλούσιους θα το πληρώσουν, βεβαίως, οι υπόλοιποι, οι πολλοί με τα λίγα, οι οποίοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα εντελώς άδικο και φορομπηχτικό σύστημα τεκμηρίων. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι κυβερνώντες επιθυμούν ακόμη να ονομάζονται... σοσιαλιστές!