Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέας συναίνεσης ο Σαμαράς

Συναίνεση με το σταγονόμετρο και α λα καρτ σκοπεύει να παράσχει η Ν.Δ. στις κυβερνητικές πολιτικές απορρίπτοντας a priori τις συζητήσεις περί ευρείας συναίνεσης που φουντώνουν εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εξηγούν ότι η συναίνεση στην Παιδεία, η οποία άνοιξε την όρεξη τινών και εντός της Ν.Δ. για συνέχεια και επί άλλων ζητημάτων, ήταν η εξαίρεση στον κανόνα της μετωπικής σύγκρουσης που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Όπερ ξεκαθάρισε χωρίς περιθώριο παρερμηνειών και ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στον "Κόσμο του Επενδυτή".

«Συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται να δώσω» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας επ' αυτού πως: «Με την ίδια συνέπεια που καταψηφίζω νομοσχέδια της κυβέρνησης όταν η κυβέρνηση επιμένει στο λάθος, με την ίδια ακριβώς υπερψηφίζω νομοσχέδια, όταν η κυβέρνηση υιοθετεί το σωστό». Την αυτή απάντηση προτίθεται να δώσει η Ν.Δ. και στους Τροϊκανούς, οι οποίοι αναμένεται να επισκεφθούν τη Συγγρού την Τετάρτη. Στο εσωτερικό και εξωτερικό η γραμμή του Αντώνη Σαμαρά έναντι της κυβέρνησης θα είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη. «Ναι στο σωστό, όχι στο λάθος» επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου.

«Καθαρές λύσεις»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζεται παράλληλα πεπεισμένος ότι οι βουλευτικές εκλογές θα αναδείξουν τη Ν.Δ. αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τούτο υποστήριξε ξεκάθαρα και στη χθεσινή του συνέντευξη αναφέροντας ότι: 1) Όποτε κι αν γίνουν εκλογές – ακόμα κι αν γίνονταν αύριο – ο λαός θα δώσει καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις. 2) Ωριμάζει και στην Τρόικα η αλλαγή πολιτικής, επειδή η σημερινή πολιτική έχει αποτύχει…

Πηγή : adesmeytos.gr