Έρχονται δεκάδες λουκέτα, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ

«Λουκέτο» κινδυνεύουν να βάλουν δύο στις δέκα επιχειρήσεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 183.000 επιχειρήσεις δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά και 190.000 δηλώνουν ότι ενδέχεται να κλείσουν. Παράλληλα πάνω από 100.000 επιχειρήσεις ενδέχεται έως το τέλος του έτους να βάλουν «λουκέτο» και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις ατομικές επιχειρήσεις, στις τουριστικές και στους αυτοαπασχολούμενους που πληρώνονται με μπλοκάκι.

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι ο τζίρος στο εμπόριο έχει μειωθεί κατά 28,7%, στη μεταποίηση κατά 29% και στις υπηρεσίες κατά 29,5%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρη Ασημακόπουλο, τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε επιδείνωση των στοιχείων για το επόμενο τετράμηνο και ανέφερε ότι σε επόμενη έρευνα θα καταγραφτεί και το πόσες επιχειρήσεις έφτασαν στο σημείο να έχουν απωλέσει σημαντικό μερίδιο των κερδών τους και αυτοχρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους με ίδια κεφάλαια πριν φτάσουν στο σημείο να βάλουν «λουκέτο».

Πηγή : topontiki.gr

Παρουσίαση Έρευνας