Σοβαρό επεισόδιο Μαγκριώτη-Κεγκέρογλου στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ!

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην παγκρήτια συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο να μην προχωρήσει το έργο, αφού δεν το χρηματοδοτούν οι τράπεζες, θα δώσει πανω από το 50% του κόστους, ήτοι 500 εκατομμύρια ευρώ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υφυπουργού Β. Κεγκέρογλου και η ρήξη δεν άρχισε να έρθει.

Το έργο ήταν υπερδιαστασιολογημένο. Δεν υπήρχαν μελέτες, δεν υπήρχαν λεφτα. Εμείς θέλουμε να το κάνουμε και γι' αυτό αποφασίσαμε να δώσουμε τα λεφτά. Αρνηθήκαμε να δώσουμε το αεροδρόμιο των Χανίων και της Σητείας που ζητούσαν οι κατασκευαστές είπε.

Το έργο παίρνει τις πραγματικές του διαστάσεις τώρα για να εξυπηρετήσει το Ηράκλειο και την Κρήτη για τριάντα χρόνια. Υπάρχει πρόβλημα στην σημερινή συγκυρία με τις τράπεζες που έχουν δυστοκία να χρηματοδοτήσουν το έργο. Και αποφασίσαμε να δώσουμε πάνω από το 50% το έργο για να γίνει ελκυστικό και να γίνει το έργο. Αρνηθήκαμε να δώσουμε το αεροδρόμιο των Χανίων και της Σητείας που ζητούσαν οι κατασκευαστές. Και συνέχισε:

Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα είναι η δημόσια συμμετοχή του Δημοσίου στο αεροδρόμιο Καστελίου. Θέλατε να αφήσουμε το σχέδιο Σουφλιά για να μην γίνει το έργο; Τώρα στις 18 Οκτώβρη θα πάρουμε τις προσφορές και ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουμε είπε ο υφυπουργός και προκάλεσε τον "αγανακτισμένο" κ.Κεγκέρογλου που τόνισε ότι τα λεφτά του σπατόσημου από το Ηράκλειο πάνε στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε να τοποθετηθούν και οι βουλευτές.

«Δεν είναι δυνατόν να τα λέτε αυτά. Να μιλήσουμε κι εμείς. Πήρατε τα λεφτά και τα πήγατε στη Θεσσαλονίκη» είπε ο Ηρακλειώτης πρώην υφυπουργός.

Ο κ.Μαγκριώτης απάντησε ότι προσωποιείται το θέμα και εξοργίστηκε με την παρέμβαση του κ.Κεγκέρογλου ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν ευθύνες και για την ΚΡΗΤΗ ΑΕ. Είπε μάλιστα ότι σε 10 περίπου μέρες θα τελειώσει το θέμα και θα βγει στο δίκτυο η προκήρυξη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου.

Είπε ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα γίνουν δημοπρατήσεις έργων του ΒΟΑΚ ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.

Για το φράγμα Αποσελέμη είπε ότι υπήρξε έλλειψη υπευθυνότητας του εργολάβου, δεν υπήρξε έλλειψη χρημάτων και είπε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα με τις τελευταίες συμβάσεις. Στην επόμενη διετία είπε ότι θα είναι έτοιμο το έργο!

Για το αεροδρόμιο Σητείας είπε ότι ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση για την καθυστέρηση και τόνισε ότι ξεκινούν οι εργασίες αλλιώς θα πάνε σε επαναδημοπράτηση! Για το αεροδρόμιο Χανίων είπε ότι συντομα θα υπάρξει ανάδοχος.

Πηγή: cretalive.gr