Γιώργο έχεις μήνυμα...στο Facebook!

Της Αναστασίας Γαλάνη
Από : newpost

Ο ισχυρός έχει σκλάβους, ο πλούσιος κόλακες και ο σοφός πολιτικός...φίλους στο Facebook; Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου δεν θα μπορούσε παρα να έχει δημιουργήσει προσωπική σελίδα στο Facebook ως μέσο έμμεσης προβολής των απόψεων του στο διαδίκτυο.

Γνωστός για τις high tec αναζητήσεις του, ενημερώνει είτε ο ίδιος είτε το Γραφείο Τύπου του σε καθημερινή βάση το προφίλ του στο Facebook αναρτώντας ανακοινώσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και... προσωπικά μηνύματα προς τους πολίτες.

Και ενώ παρατηρώντας κανείς τους 42,917 φίλους που έχει στο facebook ο κ. Παπανδρέου θα περίμενε να πρόκειται για φίλα προσκείμμενους στο κόμμα πολίτες είτε για τυφλούς ενστερνιστές των πολιτικών που ακολουθεί, στην ουσία το "κράξιμο" δεν έχει τελειωμό.

Με μια απλή περιήγηση στα εκατοντάδες σχόλια που καταγράφουν οι πολίτες κάτω από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα μπορούσαμε ( με λίγη δόδη υπερβολής) να συμπεράνουμε ότι πρόκειται ακόμη και για ένδειξη πρόθεσης ψήφου...

Αγανάκτηση, ανέχεια, θυμός, αντίδραση και πλήρης απαξίωση ακόμα και από τους χρόνια ψηφοφόρους του είναι οι λέξεις που περιγράφουν την άποψη των πολιτών στην πλειοψηφία της για την πολιτική του πρωθυπουργού, όπως αυτή καταγράφεται φυσικά στο.. facebook.
Για να γίνουμε πιο σαφής παραθέτουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια των "φίλων" του Γιώργου Πάπανδρέου.

"Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε το λαό από την μιζέρια το 1981 και το ΠΑΣΟΚ πάλι 30
χρόνια μετά οδηγεί ένα έθνος στην απόλυτη απελπισία."
" Πως γίνεται μια κυβέρνηση να βάζει πάνω από το λαό το συμφέρον
...των δανειστών;
"

"Και έχετε σώσει και τη χώρα? Δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει; Δυστυχώς, είστε απο άλλο πλανήτη"!

"Να φύγετε, βάζετε τον λαό στο ψυχιατρείο... κύριε, εγκληματείτε εναντίον της αστικής τάξης"

"Κυριε πρωθυπουργέ μοιράστε και σε εμάς τα χάπια να τα βλέπουμε καλά ολα"....

"Μη χαλιέσαι Γιώργο! Οι περισσότεροι νεοέλληνες αισιόδοξοι είναι..
όπως ο βενζίνας που μου ΄πλυνε το αμάξι μαζί με αλλά 10... και δεν
έδωσε καμία απόδειξη... ο κρεοπώλης που έδινε αβέρτα κουβέρτα αρνιά
και κατοστάρικο και δεν έκοβε ούτε ΜΙΑ! ...όλοι αισιόδοξοι πως
ΕΤΥΤΥΧΩΣ δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα ...
"

"Κύριε Παπανδρέου, 16 μήνες η γυναίκα μου άνεργη, μετά από 23 χρόνια κλείνω το μαγαζί μου, ειλικρινά ευχαριστούμε για την ανάπτυξη που μας προσφέρατε. Και θεωρώ μεγάλο ευτύχημα και κέρδος ότι σε αυτό τον τόπο δεν έφερα παιδιά για να μεγαλώσο...υν κάτω από τέτοιου είδους πολιτικές που εισαγάγατε εσείς και οι όμοιοί σας. Και προσέχτε και κάτι άλλο: δεν σημαίνει ότι επειδή συνειδητά δεν κάναμε παιδιά, δεν αγαπάμε και δεν θα προστατέψουμε αυτόν τον τόπο από την ερήμωση και την καταστροφή".

"Πρόεδρε, οταν θα γυρίσεις την πλατη σε τραπεζες,οικους και συμφεροντα τοτε θα εχεις ολο τον κοσμο με το μερος σου και τοτε θα μπορεσουμε ολοι μαζι! τωρα εμεις τι κατανοηση να δειξουμε ακόμη; Κοντεύουμε να χάσουμε τα σπιτια μας δεν αντεχουμε αλλο. Διωξτους ολους και ελα κοντα μας"

"Δεν αλλάζουμε μαζί γιατί πολλοί δε θέλουν να αλλάξουν. Λόγια του αέρα χωρίς αντίκρυσμα που καταντούν μονοτονία. Το κράτος δε λειτουργεί γιατί έτσι έχει κακομάθει. Όμως την πληρώνουμε και οι δέκα που λειτουργούμε και έχουμε συνείδηση. Η διαφθορά ζει και βασιλεύει χωρίς τιμωρία. Αρχή άνδρα δείκνυσι".


"ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ! Ο λαός είναι απέναντι σας και σε κάθε πολιτικό που λόγο της θέσης του, τον ληστεύει και το προδίδει καθημερινά με λόγια και πράξεις".

"Κύριε Γιώργο Παπανδρέου λυπούμε που σας το λέω αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε την πατρίδα και μετά τα συμφέροντα σας και της αυλής σας.Ο λαός είναι εξοργισμένος μαζί σας και με τους ομοίους σας που έπνιξαν την ΕΛΛΑΔΑ στα σκ..."

Και θα κλείσουμε την παράθεση των στιχομυθιών με ένα σχόλιο χαρακτηριστικό της εναφόρμησής μας για τον εν λόγω κείμενο:

"Κύριε πρόεδρε, εδώ (στο προφίλ σας στο Facebook) υπάρχει τουλάχιστον ελευθερία του λόγου. Έχουμε φωνή και σας γράφουμε τα παράπονά μας και το προβλήματα που μας δημιουργήσατε. Άραγε, μας ακούτε;;"