Ο εκβιασμός της Τρόικας και το στοίχημα του Σαμαρά

Από : antinews

Στο πιο ωμό εκβιασμό που έχει υποστεί ανεξάρτητη χώρα τα τελευταία χρόνια, επιδίδονται οι δανειστές της Ελλάδας, η περίφημη τρόικα. Τις τελευταίες ημέρες ξαφνικά όλοι οι «επίσημοι» φορείς, από τους εκπροσώπους της ΕΚΤ μέχρι τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ και τους χαρτογιακάδες της Κομισιόν έχουν αρχίσει να λένε το ίδιο τροπάρι: «Να τηρήσετε πιστά τους όρους του Μνημονίου».

Μέχρι και συνάντηση κορυφής στην Αθήνα µε τη συµµετοχή του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντοµινίκ Στρος-Καν, του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ και του επιτρόπου Όλι Ρεν λέγεται πως μελετά να διοργανώσει η τρόικα προκειµένου να επιτευχθεί νέα πολιτική συµφωνία (βλ. να πείσουν τον Σαμαρά να συναινέσει) για ένα πολύ αυστηρό οικονοµικό πρόγραµµα δηµοσιονοµικής προσαρµογής και διαρθρωτικών µεταρρυθµίσεων.

Είναι προφανές ότι όλοι οι εκπρόσωποι της τρόικας θέτουν πλέον ξεκάθαρα ένα δίλημμα που περισσότερο μοιάζει με εκβιασμό. Ή τηρείτε πιστά τους όρους που υπογράψατε ή… αναδιάρθρωση, πτώχευση για τους γνωρίζοντες.

Ξαφνικά το Μνημόνιο φαντάζει ως η μόνη λύση διότι η άλλη είναι η πτώχευση. Έτσι, μ’ αυτό το δίλημμα θα πάμε τους επόμενους μήνες, μ’ αυτό το δίλημμα πιθανόν θα πάει και η κυβέρνηση σε εκλογές σε περίπτωση που στριμωχθεί πολιτικά. Μ’ αυτό το δίλημμα θα πάει και ο Γ. Παπανδρέου στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που θα γίνει γύρω στις 15 Μαΐου. Με 156 βουλευτές και με τη δήλωση σε ανύποπτο χρόνο ότι «με 152 βουλευτές εγώ δεν κυβερνώ», ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κατευνάσει τις αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο εκβιασμός προφανής: Ψηφίζετε το μακροπρόθεσμο Μνημόνιο, λέτε ναι στα μέτρα που θα γονατίσουν τον κόσμο αλλιώς πάμε σε αναδιάρθρωση χρέους. Γι αυτό και μας ζαλίσαν τόσες ημέρες με τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης.

Αυτός είναι ο πολιτικός εκβιασμός και είναι εσωτερικό θέμα του ΠΑΣΟΚ. Όμως, ο άλλος εκβιασμός, αυτός της τρόικας στην Ελλάδα έχει σχέση με την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Διότι πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει και λύσεις στον ορίζοντα δεν υπάρχουν. Ο κόσμος, μέσω των Media, πρέπει να πειστεί ότι το Μνημόνιο είναι η μόνη διέξοδος. Κάτι σαν χάπι δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Μοιάζει με το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Έτσι το έχουν στήσει το παιχνίδι οι ξένοι δανειστές μας. Πρόσφατα ο Γ. Σταρκ, δεξί χέρι του Τρισέ και στη συνέχεια αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της Κομισιόν με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους αυτό ακριβώς το στόχο πέτυχαν:

Να «εξευγενίσουν» το κακό Μνημόνιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι η άλλη λύση είναι η χρεοκοπία.

Θα μου πείτε πια είναι η διέξοδος. Εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα των υγιών δυνάμεων, πολιτικών και οικονομικών αυτού του τόπου. Εδώ και είναι το στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά αν θέλει να πείσει ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Η λύση που θα κάνει την Ελλάδα δυνατή, χωρίς εξαρτήσεις και μακροχρόνια μέτρα. Νοικοκυρεμένη χώρα, με διαφορετική νοοτροπία των πολιτών, χωρίς τα «πάρτι» του παρελθόντος, αλλά το κυριότερο περήφανη που μπόρεσε να ξεπεράσει μια τόσο μεγάλη κρίση.

Πηγή : antinews.gr