Αμετανόητος ο Πάγκαλος

Επιμένει στη φράση "μαζί τα φάγαμε" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι δεν απευθύνεται σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους όταν μιλάει για "κοπρίτες" αλλά σε εκείνους που προσλήφθηκαν με ρουσφέτι και που δεν παράγουν έργο.

Με λίγα λόγια, καρφώνει τους ψηφοφόρους του κινήματος, διότι με αυτή την φράση, είναι φανερό ότι σ’ αυτούς αναφέρεται ξεκάθαρα.

Ερωτηθείς για τη φράση του «μαζί τα φάγαμε», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέμεινε, αναφέροντας μάλιστα την έννοια της «συνευθύνης». «Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό, αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών» ανέφερε, τονίζοντας μάλιστα ότι οι βουλευτές εκλέγονται από τον λαό. Τους ψήφιζαν γιατί ήλπιζαν ότι θα τύχουν της εύνοιάς τους, είπε.

Ομοίως κι εσύ Πάγκαλε τους βόλευες και τους έταζες για να σε ψηφίσουν, ώστε να έχεις το δικαίωμα να βγαίνεις και να τους βρίζεις όλους. Κάνω λάθος;

Σημείωσε, ωστόσο, ότι διαφορετική ευθύνη έχει ένας βουλευτής με χιλιάδες διορισμούς και διαφορετική ένας πατέρας που περιμένει το διορισμό του παιδιού του. «Άλλη η ευθύνη του μαστροπού και άλλη η ευθύνη του πελάτη ενός χαμαιτυπείου» είπε χαρακτηριστικά.

Σαν να λέμε δηλαδή, λίγο ή πολύ έγκυος. Μας δουλεύεις άνθρωπέ μου; Το ότι εμπορευόσουν ελπίδες και όνειρα, θα σε βάλει στην ίδια ζυγαριά με έναν απελπισμένο που γύρευε αυτή την ελπίδα;

Θα μου πεις δεν έχει καμιά διαφορά άλλωστε… Ξέρουμε προς τα πού θα γείρει η ζυγαριά!!!