Ε.Ε.: Η Ελλάδα θα αργήσει να βγει στις αγορές

«Οι αγορές θα χρειαστούν μερικά χρόνια μέχρις ότου εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Κομισιόν για την Ελλάδα, κ. Σ. Ντερούζ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα χρειαστεί παράταση της στήριξης και του προγράμματος της Ελλάδας. Μιλώντας στην εφημερίδα De Tijd απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ότι τα μέτρα ύψους 20 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 - 2014 και οι αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015 θα μπορούσαν να μειώσουν το δημόσιο χρέος κατά 20% του ΑΕΠ και να καταστήσουν το ελληνικό χρέος «πολύ πιο βιώσιμο». Αρνητικοί στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ήταν και ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας κ. Μαρία Φέκτερ. Το σενάριο αναδιάρθρωσης προβληματίζει και τους επενδυτές των CDS. Εάν υπάρξει αναχρηματοδότηση του χρέους υπό διαφορετικούς όρους και με τη συγκατάβαση των πιστωτών, το ύψος του αντικρίσματος των Credit Default Swaps, τα οποία καλύπτουν τους επενδυτές από τον κίνδυνο εθνικής χρεοκοπίας, θα υπονομευθεί. Τα CDS σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου υπολογίζονται σήμερα στα 4 δισ. ευρώ.

Τα τέσσερα «αγκάθια»

Στην κορυφή της ατζέντας της τρόικας που έρχεται την ερχόμενη βδομάδα στην Αθήνα είναι τα νέα μέτρα, οι αποκρατικοποιήσεις, οι αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα και η πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Πηγή
: kathimerini.gr

Υ.Γ. από Πύθων : Κατά τα λεγόμενα τους η εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου είναι αναγκαία και δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τη πιστή εφαρμογή τους...Το πιάσατε το νόημα εεεε; Μνημόνιο και άγιος ο θεός, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούν να σου πληρώσουν το μισθό σου...Ε ρε βούρδουλας που έχει να πέσει...Πραγματικά λυπόμαστε γι' αυτά που θα ακολουθήσουν.