Εύγε! Σε τέτοιες πρωτοβουλίες, δίπλα σας…

Την πρόταση του Φίλιππου Πετσάλνικου να «υιοθετήσει» η Βουλή 15 παιδιά αστυνομικών και πυροσβεστών, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, αποδέχτηκε η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου.

Παρόμοια πρωτοβουλία είχε λάβει η Βουλή και πέρυσι «υιοθετώντας» 42 παιδιά πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Η «υιοθεσία» εκ μέρους της Βουλής συνίσταται στην παροχή ενός ετήσιου χρηματικού βοηθήματος όσο τα παιδιά είναι ανήλικα, ή ως τα 25 έτη, εφ όσον σπουδάζουν.

Το βοήθημα θα είναι 10.000 ευρώ για το ένα παιδί, 18.000 ευρώ για τα δύο παιδιά, 21.000 ευρώ για τρία παιδιά και 25.000 αν υπάρχει και τέταρτο παιδί στην οικογένεια του θανόντος.

Μπορεί να κατηγορούμε την βουλή και τους ενοίκους της, οφείλουμε όμως, να εξάρουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Θα μου πείτε ότι σιγά το κατόρθωμα και σιγά την πρωτοβουλία. Εν πάση περιπτώσει, δείχνουν με αυτό τον τρόπο, ότι το φιλότιμο δεν χάθηκε και ότι κανένας πέραν του Πάγκαλου, δεν βλέπει τα σώματα ασφαλείας και το στράτευμα ως… αντιπαραγωγικά.