Πρόκληση η ποινή για τον Μαντέλη

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, 7,5 χιλιάδες ευρώ χρηματικό πρόστιμο και ενός έτους στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Μαντέλη για την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες», τα έτη 2006 και 2007.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δεν παρέστη στο δικαστήριο, ενώ ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας.

Η Εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο ήταν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, πρόταση που αν γίνονταν δεκτή, ο Τάσος Μαντέλης θα έπρεπε να οδηγηθεί στην φυλακή.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην υπουργό και παρεπόμενη ποινή ενός έτους στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Γιάννης Ηρειώτης είπε ότι «δεν θα γίνει ο Μαντέλης ο αίρων πάσης τυχόν αμαρτίας του πολιτικού κόσμου». Όπως δήλωσε ο κ. Ηρειώτης, ο εντολέας του δεν δήλωσε τα στοιχεία για τα οποία καταδικάστηκε, διότι δεν ήταν στην κυριότητά του.

Είναι καινούριο κόλπο αυτό να ξέρετε… Όλοι θα βγαίνουν και θα λένε ότι δεν θα γίνουν εκείνοι από τους οποίους θα ξεκινήσει η κάθαρση… Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ λίγο… Φτάσαμε στο σημείο πλέον, αποδεδειγμένα εγλήματα, να μην καταδικάζονται. Απορούμε μετά, γιατί ο κόσμος τους γιουχάρει… Αλήθεια, τα 7.500 θα αφαιρεθούν από τα 250.000 της χορηγίας και τα υπόλοιπα θα μείνουν κανονικά στον λογαριασμό του Μαντέλη;