Ε.Στυλιανίδης: «Δεν κάναμε κωλοτούμπα με το μνημόνιο»

«Κάναμε ένα βήμα πίσω για να μείνει το κράτος όρθιο, αλλά δεν κάναμε κωλοτούμπα με το μνημόνιο» λέει στον realfm 97.8 ο Ε. Στυλιανίδης και χαρακτηρίζει «εκβιαστική πολιτική» το χαράτσι μέσω ΔΕΗ.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε ότι το κόμμα του αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό ή το προσωπικό.

«Κάναμε ένα βήμα πίσω για να μείνει το κράτος όρθιο αλλά δεν κάναμε κωλοτούμπα με το μνημόνιο γιατί το διακύβευμα δεν ήταν η πολιτική με την οποία διαφωνούσαμε αλλά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος στην επιλογή Παπανδρέου να εγείρει θέμα δημοψηφίσματος.

«Κάναμε ότι κάναμε για να μη διακινδυνέψει να μείνει εκτός ευρωπαϊκών θεσμών η χώρα που είναι μία πολιτική επιλογή του αείμνηστου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή» πρόσθεσε.

Ο υπεύθυνος προγράμματος της ΝΔ επέμεινε ότι τα όποια μέτρα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση που όπως είπε «τότε θα έχεις ισχυρή νομιμοποιητική εντολή να διαπραγματευτείς. Δεν έχει νόημα να εκτελείς έναν λαό για να σώσεις το κράτος. Το κράτος θα σωθεί μαζί με το λαό».

Για τις εκλογές ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του περιβάλλοντος Παπανδρέου να απομακρύνει το χρόνο τους από τη μνήμη διακυβέρνησης της χώρας από τον πρώην Πρωθυπουργό. «Η ημερομηνία λήξης αυτής της κυβέρνησης λήγει με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Εκεί θα επιμείνουμε χωρίς να βάζουμε τη χώρα σε περιπέτειες».

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε το χαράτσι μέσω ΔΕΗ ως «εκβιαστική πολιτική με νομικά και συνταγματικά κωλύματα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Πηγή : real.gr