Λ. Κατσέλη: Εκλογές μετά το PSI και τη δανειακή σύμβαση

Εκλογές μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης ζήτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή. Όπως τόνισε είναι απαραίτητη η λαϊκή νομιμοποίηση «αλλιώς οδηγούμαστε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς

Για το PSI διευκρίνισε ότι «δεν μιλάμε μόνο για συνομιλίες Νταλάρα - κυβέρνησης, είναι πολλοί παίκτες, το ΔΝΤ, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων με ασφάλιστρα κινδύνου, η ΕΕ το ζήτημα είναι αν όλοι αυτοί θα συμφωνήσουν σε ένα πακέτο.»

Η βουλευτής έθεσε παραμέτρους για την επιτυχία της συμφωνίας όπως αν θα είναι αρκετά χαμηλό το επιτόκιο, τι διάρκεια θα έχει και τι δίκαιο θα επικρατήσει.

«Όσα λιγότερα πληρώνουμε για τόκους και χρεολύσια, τόσα περισσότερα θα μπορούμε να διαθέσουμε για συντάξεις, μισθούς δημόσιες δαπάνες, δημόσιες υπηρεσίες, παιδεία, και υγεία» τόνισε η κ. Κατσέλη για την ανάγκη χαμηλότερων επιτοκίων.

Η πρώην υπουργός τάχθηκε κατά των μειώσεων σε συντάξεις και μισθούς, αναφέροντας ότι έτσι θα βαθύνει η ύφεση και θα μειωθούν ακόμη περισσότερο τα έσοδα. «Δεν υπάρχει λόγος κανένας να παρεμβαίνει το κράτος στα του ιδιωτικού τομέα» είπε.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, η κ. Κατσέλη, που εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα. «Ο κ. Παπανδρέου έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος και γι’ αυτό ξεκίνησαν οι διαδικασίες. Νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό που έχει πει» είπε.

Πηγή : skai.gr