Μπεγλίτης : "Δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Παπανδρέου"

Ξεκαθαρίζοντας το ζήτημα που είχε ανακύψει από δηλώσεις στελεχών και συνεργατών του Γ.Παπανδρέου, που άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5
την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος του Κινήματος έχει πει ο ίδιος στο Πολιτικό Συμβούλιο πως δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν είναι υποχρεωμένος να υπογράφει καθημερινά πιστοποιητικά για αυτό το θέμα. Έχει ξεκάθαρη θέση. Την έχει εκφράσει στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ο ίδιος το έχει πει, ότι δεν θα είναι υποψήφιος».

Σε ερώτηση για τον αριθμό των υποψηφιοτήτων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως το καταστατικό προβλέπει ότι κάθε υποψήφιος χρειάζεται 105 υπογραφές από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Έτσι, οι υποψηφιότητες θα είναι δύο ή τρεις, το πολύ.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ανοίγματος της διαδικασίας, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε ότι «η διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι δημοσκοπική διαδικασία, να μετράει ο καθένας την απήχησή του στην κοινωνία».

Χαρακτήρισε «λάθος» να ανοίξει ο κατάλογος των υποψηφίων, καθώς «δεν μπορεί να γίνει πασαρέλα υποψηφίων· πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, σε υποψήφιους που θα είναι και φορείς συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων».

Σχετικά με τις αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς αποφασίστηκε να προχωρήσει συντεταγμένα η διαδικασία και όπως είπε αυτό είναι θετικό, καθώς ηρέμησε το εσωκομματικό πεδίο.

Πηγή